Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur man använder en manometer för propan läckor i en RV

En manometer är ett mätinstrument som används för att testa integriteten av en pressad gassystem. Mätaren avläser trycket i ounces per kvadrattum, vanligare uttryckt i inches vattenmassan. Med hjälp av en manometer för propan läckor i en RV involverar att sätta mätaren till systemet, vanligen till brännaren av en gasspis, trycksättning av systemet och sedan titta på mätaren för att se om det finns ett tryckfall. Den rätt tryck för RV utrustning är 6 oz. per kvadrattum, eller 11 inches av vattenpelaren. Saker du behöver
Manometer
Wrench
tvålvattenlösning
Små
målarpensel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av alla gasapparater och släcka alla pilot lampor.
2

Öppna ventilen på gasolflaskan att trycksätta systemet.
3

Stäng ventilen och koppla bort en av intervallet-top brännare från gasledningen med skiftnyckel och fästa manometern slangen till brännaren linjen.
4

Vrid brännaren ratten som mätaren är ansluten tills du får en läsning på mätaren. Slå på en andra brännare kortfattat, bara tills utslaget på manometern sjunker något. Anteckna läsning och vänta 20 minuter.
5

Kontrollera mätaren för att se om det har skett en nedgång i läsningen av mer än ½ tum vattenpelare. Om så är fallet, applicera tvålvattenlösning med borsten vid alla anslutningspunkter i systemet. Om bubblor syns, dra åt anslutningen och testa systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116978.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.