Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Husbilar >> Content

Hur att bogsera en Kia Rio på en husbil

Kia erbjuder åtta modeller av bilar som kan plana bogseras, inklusive Rio och Rio 5. För att vara platt bogseras måste Rio har en manuell växellåda, annars måste ett glidmedel pump installeras, vilket gör garantin ogiltig. För att förbereda din Rio måste du utrusta den med nödvändig draganordning. Du kan installera den anpassade bottenplattan själv eller har en RV specialist slutföra denna svåra uppgift. Använd en kabelsats eller ett extra bromsljus ge operativa bromsljus och varselljus, detta är ett lagkrav i alla stater. Instruktioner
1

Slå upp vikten rating för din husbil, som är skriven i instruktionsboken. För att bogsera ett säkert sätt utan att skada din drivlina, se till att din RV är i stånd att dra en Rio. Den 2010 tjänstevikt på en Rio är £ 2365. Lägg till att vikten på alla objekt som lagras i Rio och vikten av draganordning för att beräkna din bruttovikt.
2

Hitta vikt rating för din skumt genom att leta efter ett stämplat direkt på skumt. För Kia Rio klass II eller högre skumt ska användas.
3

Drive Rio bakom husbilen för att koppla upp bilen. Bilen ska vara i växeln med den åt parkeringsbromsen.
4

Anslut dragkrokar hjälp av de medföljande stift och clips. Kontrollera att dragkroken benen låses på plats när dragkroken är fäst. Instruktionerna varierar beroende på tillverkare, så det är bäst att följa de medföljande anvisningar för att fästa de dragkrokar.
5

Anslut sladden från Rio till baksidan av husbil för att koppla upp bromsljusen, varselljus och blinkers. Anslut utbrytningen enheten om detta. Kontrollera att alla lampor på Rio eller kompletterande ljussystem fungerar korrekt.
6

Flytta Rio till neutralläge och släpp parkeringsbromsen. Styrkolonnen bör låsas upp med nyckeln vrids i off-olåst läge. Ta bort eller försiktigt lagra något kvar i Rio. Kontrollera lufttrycket i däcken.
7

Kontrollera alla anslutningar en gång. Inspektera bultarna på skumt och bottenplattan för att se till att allt är tätt. Vid varje bränsle stopp, gå runt bogsera bilen och kontrollera draganordning.
8

Tow långsamt i lätt trafik första gången ut. Den husbil kommer att hantera annorlunda med den extra tyngd på ryggen. Ge dig själv tid att vänja sig vid långsammare acceleration och bromsning tider. Slår bör vara breda och långsamma, med ett öga på bogsera bilen så att den spårar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/rvs/116944.html

Previous:
Next:

Husbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.