Kommer en Ford F350 få bättre gas körsträcka med diesel eller bensin?

För de flesta verkar F-350 som den minst sannolika fordon i världen för att hamna i en diskussion om bränsleekonomi. Vid något tillfälle, siffrorna blir så lågt, och skillnaderna så små, att det är lätt att bara skriva av bränsleförbrukningen som "förfärlig." De som regelbundet gör använder dessa lastbilar för avsett ändamål, men vet att det är den lastbilens väldigt törstig natur som gör varje mpg som mycket viktigare. Faktorer

Allt annat lika - speciellt cylindervolym - diesel kommer alltid tillbaka bättre bränsleekonomi än bensin. Dieselbränsle sig innehåller 13 procent mer energi än bensin, och gnisttändning gas är typiskt omkring 10 till 15 procent mindre energieffektiva än kompressionständning dieslar. Som av 2013, säger Fords annonsavdelningen att årets gasmotor blir 15 procent bättre bränsleekonomi än någon annan lastbil i sin klass, men förutsägbart, Ford fortfarande inte annonserar de faktiska siffrorna. Däremot har bolaget annonsera siffror bränsleekonomin för E350 van.
Fuel Economy

Förare av 2012 F350 diesel lastbilar rapporterar ca 10 till 12 mpg city och 15 till 16 highway mpg - det är något bättre än 11 ​​stad och 15 motorväg mpg rapporterats för gasdrivna E350 skåpbilar. Det är särskilt relevant när man betänker att det van är omkring 1.300 pounds lättare och använder en mindre 5,4-litersmotor. Dessutom matematiska effektivitet modeller tyder på att du bör räkna med något bättre än 9 stad och 13-14 mpg för tunga lastbilar och dess större 6,2-litersmotor. Hursomhelst du ser på det, har 6,7-liters diesel en klar fördel i bränsleekonomi. Men du kommer att behöva sätta in en hel del miles för att kompensera dieselmotorns $ 8,000 buy-in bidraget och den extra kostnaden för diesel jämfört med bensin.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116879.html

Previous:
Next: No

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.