32 Ventil Northstar Engine Fire Order

Cadillac har en historia av djärva motorn val: historiska V-16s, massiva 500-kubik-tums V-8 motorer, och även en motor som presenterade Cylinderavstängning 20 år innan någon annan använt den. Naturligtvis använde ingen V-8-6-4: s typ av cylinder avaktivering under 20 år främst eftersom det inte exakt fungerar 1981. Vad fungerade, men var den revolutionära kraftverk som Caddy introducerades 1991. Design

En del av det som gjorde Northstar revolutionerande var att det var utformad som en högvarvig, högeffektiv V-8 motor från början. Strax innan Northstar introduktion, några av dess funktioner - var har sällan finns på V-8 motorer utanför racing applikationer - som cross-bultade elnätet, dubbla överliggande kammar och ett aluminiumblock. Många av de andra funktionerna var inte nödvändigtvis krati, men de var bara normalt återfinns på high-end motorer som de som produceras av Ferrari, Lotus och Lamborghini. En av dem var motorns "ens" tändföljd.
Tändföljd

Cadillac numrerade Northstar cylindrar med udda nummer på passagerarsidan av motorn, och jämna nummer på förarsidan. Tändningsföljden var 1-8-3-2-5-6-7-4. Observera att alla andra nummer är jämn eller udda, det betyder att endast en cylinder på varje bank skjuter åt gången, och tändföljd ständigt växlar fram och tillbaka. Detta "trots" tändföljd gör för en motor som är naturligt balanserad och går mycket smidigt vid varje varv, och varvtal för högt varvtal utan ansträngning, vibration eller drama. Det är denna jämnhet som gör ens eld arrangemang föredras för prestanda-lyx applikationer som Lamborghni Reventon, Ferrari Enzo och Cadillac Northstar 32-ventil.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116876.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.