Vad gör en Idle Air Control Valve göra i ett bränslesystem

Din motor är ungefär som en liten planet, eller en organism -? En biosfär som måste ha en mängd känsliga balans bara för att överleva. Din motor använder luft och bränsle precis som din kropp gör, oxidera bränsle för att producera användbar energi. Men luft är en svår sak att kontrollera; den ändrar i densitet genom atmosfärisk tryck och värme, och det snabbar upp eller saktar ner i enlighet med formen av kanalerna den strömmar igenom. Den tomgång luftstyrventil är en mekanism som din motor används för att modulera denna svåra ämne för att bevara den svaga balansen mellan syre och bränsle. Bränsleinsprutning Basics
p Det tar cirka tre delar rent syre för att bränna en del bränsle. Eftersom luften är cirka 21 procent syre, kräver din motor ca 14,7 delar luft till en del bränsle för att upprätthålla en stabil förbränning. Foten, för det mesta, styr luftflödet in i motorn genom att öppna eller stänga de viktigaste luftventilen - trottelplattan. Datorn använder en sensor i intaget för att övervaka den mängd luft som går igenom, och ett annat par av sensorer för att övervaka temperaturen ett tryck så den vet hur mycket syre i luften innehåller per kubikfot. Datorn ändrar då den mängd bränsle insprutas för att hålla luft-bränsleförhållandet i en stadig 14-1. En syresensor i avgassystemet dubbel-kontrollerar produktionen att se till att allt gick som planerat i cylindern.
IAC Channel

Din huvudsakliga gasspjället kontrollerar luftflödet in i motorn, och stänga av den helt skulle stanna motorn genom att svälta den av luft. Att hålla plattan på glänt med ett gasreglage stopp är ett sätt att ge tillräckligt med luft på tomgång, och borrning eller stansning kanten av gasspjället kommer att tillåta luft att strömma igenom ens med plattan helt stängd. Men de flesta moderna bilar undfly hålet i gasspjället till förmån för ett hål i spjällhuset, huset som innehåller gasspjället.
Villkor

Hypotetiskt, skulle en bil köra med inget mer än ett hål i spjällhuset bostäder. Det skulle släppa in luft i motorn på tomgång, precis som luften blöda på en förgasare gör. Men problemet med detta tillvägagångssätt är att, såsom angivits, gör luftens densitet förändras med temperatur och barometertryck (som en funktion av höjden eller väderförhållanden). Till exempel är luftens densitet vid 100 grader Fahrenheit ca 9 procent lägre än vid 50 grader, och det är ungefär 18 procent lägre vid en mil över havet än vid havsnivå. Så, för att bibehålla samma luftflöde vid tomgång, skulle en bil på tomgång i de döda av sommaren i Denver behöver en avtappningshål 25 procent större än en springa i Florida i höst.
Styra Airflow

Mot bakgrund av ovanstående faktorer, är den självklara lösningen här att använda en bleed hål som kan ändras i storlek för att passa förhållandena. Den tomgång luftstyrventil är ett servo som flyttar en stav i IAC-kanalen. På spetsen av denna stav låg en konformad plugg som passar ihop med en på liknande sätt formad fördjupning i luftkanalen. För att minska luftflödet för att kompensera för låg höjd och högt tryck, signalerar datorn servo för att driva konen kontakten närmare öppningen. Flytta pluggen längre bort från hålet ökar flödet.
IAC Problem

IAC servon kan och misslyckas, är kanal blockering, i särklass, IAC ventilen största fiende. Problemet här är att aerosoliserade oljedroppar från vevhuset ventilationssystem hamna fastnar på ventilen och kanalsidoväggarna medan bilen går på tomgång. Dessa partiklar är en magnet för damm och smuts som gör det genom luftfiltret. Damm fastnar oljan absorberar mer olja, och du så småningom avsluta med en otäck uppbyggd av klibbig, svart skräp i IAC-kanalen. Denna blockering minskar gradvis luftflöde och kommer så småningom att kväva bilen i ett stall. En riktig IAC kanal-och-ventil rengöring innebär vanligtvis avlägsnande spjällhuset, blötläggs i ett lösningsmedel och sedan rengöra den med en ordentlig spjällhus renare och borstar rör. Badly igensatta IAC kanaler visar ofta en dålig PCV ventil, som håller oljan ur motorn, och ett luftfilter i behov av utbyte.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116849.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.