Vad är skillnaden mellan gas och ångmaskiner traktor?

Ångmaskiner har funnits sedan slutet av 17-talet, men det var inte strömkälla för jordbruksredskap tills slutet av 19th century. Det föregick bensinmotor och mer eller mindre fungerat som en mall för mekaniserat jordbruk, men ångmaskiner var komplicerad och alltför stor för praktisk daglig användning. Bakgrund

Ångmaskinen daterar till omkring 1698 och användes först som ett medel för att pumpa vatten från kolgruvor. Det härrör från en tryckkokare utvecklades år 1679. Ångan maskin innehöll en tank fylld med vatten, som kokas för att skapa ånga under tryck för att tvinga vatten uppåt genom en axel. Det var inte förrän på 1870-talet att ånga Banmotorer kommit långt nog för att bli tillräckligt liten och smidig nog att redskap power gård. Genom 1910, förutsatt uppskattningsvis 24 miljoner mulor och hästar den råa kraften att plöja och tröska vete. Ångmaskinen blev vanligare eftersom det krävs ingen utfodring eller daglig vård.
Lantgårdsbruk
Bensin jordbrukstraktorer var mer kompakt och lättare än ånga modeller.

Vid början av 20-talet var ångmaskinen en makt alternativ för kommersiella vagnar. Ångmaskinen var vid basen av en motor eller hade en vertikal panna. Överföringen var en kedjedrift modell. Det var i stånd att driva en vagn upp till 30 mph. Samma koncept tillämpas på jordbrukstraktorer, med ångdrivna traktorer tillhandahåller kraftkällan att plöja åkrarna eller utföra tunga arbetsuppgifter.
Steam Brister

Problemet med ångan traktorn var att det var en koloss, som väger 30,000 pounds. Det utövade avsevärd hästkrafter. Gjorde dock storleken och vikten på traktorns jordbruk i Förenade kungariket svårt på grund av regionens täta och kompakta markförhållanden. I torra regioner, till exempel i Mellanvästern i Nordamerika, blev torr jord till lera under hösten och vintern, och ånga traktorer ofta fastnade. Det fanns också en risk för pannan exploderar om det var för mycket tryck. Som ett resultat, utvecklats ångmaskin produktion långsamt, från cirka 2.000 enheter under 1890 till endast 4.000 år 1900.
Bensin Effekt

Istället för en panna för att höja tryckånga att driva motorns cylinder, används förbränningsmotorn brännbart bränsle för att tända en liten explosion i cylinderkammaren för att skjuta cylindern. Stationära bensin Banmotorer anlände år 1902, och år 1910 bönder hade tillägnat Ford Model T bilar för en rad gård användningsområden, inklusive att sätta bilen på block och använda den som en stationär motor. Bensinmotorn var kompakt, det hade ingen panna och dess interna komponenter var enkel och lätt att underhålla och reparera. Framför allt var det relativt lätt vikt, tippa vågen mellan 2000 och 6000 pounds. Addera Fordson

Ford Motor Co förändrat Jord. Ångan jordbrukstraktor var alltför stort och alltför temperamentsfulla att massproducera. Det var också för dyrt, kostar väl över $ 1000 att köpa i 1900. Det var en astronomisk summa för den genomsnittliga amerikanska bonden, som var mer än villig att betala så lite som $ 395 i 1922 för en bensindriven Fordson traktor. Den Fordson blev tillgängliga 1917 och nästan omedelbart ångan jordbrukstraktor och hästar plogen försvann från amerikanska gårdar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116848.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.