Skillnaden mellan en 2WD & 4WD Transmission

Två-och fyrhjulsdrivna automatiska och manuella växellådor är nästan identiska i nästan alla sätt. De har samma hölje, utväxlingar och ofta - men inte alltid - har samma spline räkna på den utgående axeln. Primära skillnader är den tvåhjuliga växellådans utgående axel är längre än den fyrhjulsdrivna versionen och fyrhjulig sändningar kompis till en fördelningslåda. Vissa biltillverkare bygger sina tvåhjuliga sändningar så att de kan omvandlas till fyrhjulsdrivna modeller. Bakgrund

Många bil tvåhjuliga sändningar kan omvandlas till lastbilen fyrhjulsdrift, men de är inte nödvändigtvis perfekt för de krav fyrhjuling. General Motors bil transmissioner, inklusive prestanda Muncie M21 och M22, och Saginaw och Borg Warner T-10, kan konvertera till fyrhjulsdrift så länge de inte blir ombedd att göra något tungt knockabout terrängkörning. Bristen på låga växlar gör transversing terräng svårt. Två-och trehjuliga lastbilar överföringar, såsom Muncie SM420, SM465 och NV4500 och NV3500, lätt ihop med en fyrhjulsdriven överföring fallet och kan hantera kraven från grov terrängkörning.
Identification

tvåhjulig transmission identifieras genom sin långa tailshaft med den bakre delen består av en overdrive enhet. Den fyrhjulsdrivna transmissionen har också en bakre del overdrive enhet, men det passar ihop med en fördelningslåda som fördelar kraften till de främre och bakre axlarna. Två hjul växellådor har ingen överföring fallet. Men vissa fordon som tvåhjulsdrift Ford Bronco II, har en dummy överföra ärendet för att underlätta omställning till fyrhjulsdrift genom att endast kräva en ny utgående axel.
Stora skillnader

GM SM465 och TH350, och Aisin AX-15 transmissioner exemplifierar några av skillnaderna mellan två-och fyrhjulingar. GM producerade SM465 manuell växellåda 1968-1991 för sin halv-till 3-tons Chevrolet och GMC lastbilar och terrängbilar. Genom 1978, presenterade de SM465 två-och fyrhjuliga sändningar identiska inre delar utom för den utgående axeln. Den fyrhjulsdrivna versionen hade en 10-splines utgående axel och överföringen. Den tvåhjulig modell hade en 35-splines utgående axel med den konventionella två-wheel-stil tailhousing. Från 1979 till 1991 presenterade fyra hjul SM465 en kortare 32-splines utgående axel. Den tvåhjulig SM465: s 35-spline kvar och dess interna speglade fyrhjulsdriven version. Den TH350 automatiska kom i både två-och fyrhjulsdrivna applikationer med de tvåhjuliga versioner som har tailhousings längder på 6, 9 och 12 inches medan fyrhjuling utgång parat med överföringen. De AX-15 två-och fyrhjuliga sändningar innehöll samma inre delar, men den tvåhjuliga version hade en 14-splines axel och fyra hjul har en 23-splines axel.
Transfer Case

Överföringen fall kopplad till den bakre delen av överföringen ska vara en död giveaway att fordonet är fyrhjulsdriven. Dock får överlåtelsen fall vara en attrapp för senare omvandling för fyrhjuling. Rörelsens överföringslådor ansluta till sändningen och använda två drivaxlar att dela upp makten mellan de främre och bakre axlarna. Dessa är en deltid manuell överföring fall manövreras av föraren eller deltid elektroniska aktiveras med en switch. Vissa fordon, såsom sportbilar, har heltidsanställda permanent låsta överföringslådor.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116845.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.