Vad är en Yamaha Tors Control Unit

The throttle override-system som används på Yamahas fyrhjulingar är inte specifikt för Yamaha,? Viss variant av systemet har funnit sin väg till ATV produceras av nästan alla större tillverkare. Medan TORS fungerar beundransvärt när nya, kan år av smuts, lera och hårda landningar vända systemet till mer av en skuld än en säkerhetsfunktion. TORER System Basics

rer, eller gaspådrag override system, är en säkerhetsfunktion pionjärer för användning på höghastighetståg fordon såsom snöskotrar och terränghjulingar, som använder en pull-gasvajer system i stället för en hård koppling . En TORS Enheten använder en gasspjällssensorn att kontrollera läget för gasreglaget på styret, om TORS detekterar en skillnad mellan hand-gaspådrag och gasvajern ställning, förutsätter det att kabeln har fästs. Om detta inträffar, bryter TORS enhetens ström till tändningen och dödar motorn.
Plats

TORS, som ofta kallas "tegel", är en stora aluminium enhet bultad till förgasaren. Det finns två sätt att hitta det: du kan antingen följa gasvajern från hand-gasreglaget till baksidan av TORS enheten, eller så kan du följa trådarna från trottelpositionen övergången till tors '"svart låda" styrenhet . Trådarna från den svarta lådan går in i din TORS styrenhet.
TORS Problem
p Det är ganska rimligt att säga att den TORS enheten är allmänt hatad av alla med en äldre ATV. Mikrobrytaren i styret, den TORS kontrollbox, den TORS enheten och alla ledningar i mellan erbjuder många möjligheter till misslyckande. Datorer och elektroniska styrsystem i allmänhet inte får tillsammans med den genomsnittliga ATV driftsförhållanden, vilket över tiden, gör TORS misslyckande nästan oundvikligt.
Att bli av TORS System
< p> Många entusiaster och mekanik bakgård välja att antingen bli av eller inaktivera TORS systemet snarare än att fixa det när den misslyckas eller riskerar att bli strandsatta i mitten av ingenstans. Det finns två grundläggande metoder: Du kan antingen koppla bort och inaktivera TORS lådenheten kontroll och anslut de nödvändiga kablarna, eller så kan du installera en TORS eliminator kit. Om du har pengar, är en TORS eliminator kit föredra eftersom den inte bara eliminerar fel-benägen Brick, gör det till en lite mer utrymme i ATV är redan trånga motorrummet för enklare förgasarinställningen. Naturligtvis kommer du att förlora på säkerhetsaspekterna av att ha ett spjäll åsidosätta, men sedan igen, på väg hem 13 miles genom coyote-angripna öknen är inte särskilt säker, antingen

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116843.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.