Vad innebär hastighetsavkännande Steering?

Ett vanligt klagomål om makt-assist styrsystem i fordon är att systemet ger så mycket styrhjälp vid högre hastigheter att föraren inte kan känna vägen och bidrar till en out-of-control känsla. Manuell styrning system kan kräva för mycket ansträngning för förare med mindre armstyrka när de utför parkeringsplats och långsam hastighet manövrar. Hastighetsavkännande styrning är ett sätt att kompromissa i dessa områden och ger bättre köregenskaper och prestanda i alla hastigheter. Funktion

hastighetsavkännande styrning använder input från olika sensorer och moduler dator för att avgöra hur mycket hjälpkraftsläget bör tillämpas på rattrörelser. Mängden bistå krävs minskar när fordonshastigheten ökar, och systemet svarar på lämpligt sätt. Detta gör att föraren av fordonet att styra med lätthet under långsam, hastighet parkeringsplats manövrar genom att ge maximal styrhjälp, samtidigt som den erbjuder en bättre känsla för vägen vid högre hastigheter genom att minska mängden ström bistå tillhandahålls.

Hydraulic Systems

hydraulisk servostyrning system använder antingen en hydraulpump driven av ett bälte fäst till motorns vevaxel eller en elektrisk motor för att trycksätta hydraulvätska. Denna trycksatta vätskan levereras till styrväxeln med slangar, där den hjälper föraren vrid hjulen med mindre ansträngning. Mest hydraulsystem med hastighetsavkännande styrning variera trycket pumputgången eller volym genom att använda elektroniska kontroller för att snabbt koppla och applicera tryck i systemet eftersom fordonets hastighet ökar. Vissa system kan också använda en variabel ventil som begränsar fluid flöde och tryck som fordonshastigheten ökar.
Electric Systems

Elkraft-bistå styrsystem har blivit vanligare, börjar med GM-fordon omkring år 2006. Elektriska system använder en speciellt utformad elmotor för att ge stöd till styrväxeln eftersom den svarar på förarens input från ratten. En styrenhet varierar mängden bistånd genom att begränsa den elektriska matningen till motorn eller genom att ökad spänning. Elkraft-styrsystem eliminerar mekanisk styrservo pump och slangar, vilket kan göra systemet mer pålitligt.
Problem

hastighetsavkännande styrsystem i allmänhet tillförlitliga, men som med alla mekaniskt system, kan fel uppstå. En dator modulfel eller kabeldragning problem såsom en kortslutning eller kabelbrott kan göra hastighetsavkännande styrningen ur funktion, så kan ett fel på en hastighetssensor eller styrvinkelgivare. Om en hastighetsavkännande styrsystem har ett fel som detta, eller datorerna i systemet läser inkonsekventa uppgifter som fordonet fungerar, kommer hastigheten-sensing-system brukar standardinställningen full effekt bistå vid alla hastigheter och varna föraren om problemet genom att tända ett ljus felindikator på instrumentbrädan i bilen. Fel av detta system kommer inte att föraren kan förlora styrförmåga.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116826.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.