Vad är skillnaden mellan en Briggs & Stratton 450 Series Motor & en 500-serie motor?

Grundades i Milwaukee, Wisconsin, 1908, har Briggs & Stratton gett motorer och motorkomponenter praktiskt eftersom förbränningsmotorn kom in i existens . Dock gjorde B & S verkligen sitt namn i den lilla-motor industrin under andra världskriget, då det skickade otaliga generatorer utomlands för att hjälpa till i kriget. De 450 - och 500-serien är två av de senaste i B & S: s långa raden av kompakta, kraftfulla och pålitliga gräsklippare motorer. Grunderna

B & S 450 och 500 motorer serien är två av företagets mest prototypiska erbjudanden, de är specialbyggda motorer till gräsklippare utformad för att ge konsekvent makt i ett lätt och prisvärt paket. Motorerna får sin nomenklatur från deras åtdragningsmoment: 4,5 foot-pounds för 450-serien och 5,00 fot-pounds för 500-serien. Dessa motorer är inte avsedda för något annat än användning på push-gräsklippare. Motorerna är utbytbara för alla avseenden, men 500 är ett bättre val för medeltunga applikationer. Addera Specs

450 och 500 är både enkel- cylinder, vertikala axel motorer som mäter 12.8 inches i längd, 11,5 inches i bredd och 9,5 inches i höjd och har en torrvikt på 19.8 pounds. Båda använder splash smörjsystem pumpa 20 gram olja (utan filter inline) och har 0,225-gallon bränsletankar, spola tillbaka förrätter och runda halsdukar. De 450 åtgärder 148 cc i förskjutning, och har en 2.56-tums borrning och 1,75-tums stroke. Den 500 har en extra 10 cc deplacement (158 cc totalt) och en något längre (1,88 tum) stroke.
Funktioner och alternativ

Båda motorerna har en EZ-pull startsystem som pumpar en korrekt mängd bränsle till förgasaren under start. Båda erbjuder aluminiserat ljuddämparen och olja-skum luftfilter för att fånga små dammpartiklar innan de gör det i motorn. För tillvalsutrustning, erbjuder B & S en tystare Super Lo-Tone ljuddämpare för både 450 och 500-serien, men erbjuder ett tyngre svänghjul för 500 bara. De tyngre svänghjul fungerar som en energikälla som kan hjälpa motorn att driva igenom tjocka, vått gräs och mindre pensel.
Underhållsplaner

B & S listar Samma underhåll schema för båda motorerna. Du bör byta olja efter de första fem timmars användning (motorns inkörningsperiod), kolla det var fem timmar därefter och ändrar det var 50 timmar. Du bör byta ut renare skum luft, skum förrenare eller papper luftrenare var 35 timmar eller varje säsong, vilket som kommer först. Vid 100 timmar, måste du byta filter och förfilter, tändstiftet och in-line bränslefiltret. Normalt skulle du också behöva byta oljefilter efter 100 timmar, men 450 och 500 inte har någon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116723.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.