Vad betyder det evaporativa Coil göra?

Luftkonditionering och kylsystem är i princip bara en serie värmeväxlare eller "radiatorer" med en kompressor i mitten. Varje del utför en viktig funktion, och alla måste förbli i ett tillstånd av noggrann avvägning för att hålla systemet i sin helhet arbetar. Förångaren är den sista länken i din luft-kylsystem, och är också den mest benägna att återkommande fel. Grundläggande syftet

att förstå att syftet med en förångare, behöver du bara bryta ordet ned i sina beståndsdelar: ". E-ång-åt-eller" The "e" kommer från det latinska roten ord som betyder "ut från," och "ånga" vet du redan. De två sista är latinska suffix, som betyder "att orsaka eller göra" (åt) och "det som" (eller). Så, ordna delarna till en engelsk syntax, sätta ihop allt och du har "det som gör att ångan kommer ut." Det är precis vad som händer i en indunstare spole: vätska går in, och gasformig ånga kommer ut
A /C Grunderna

Alla gaser på jorden uppvisar en viss rörelse på en molekylär nivå. Vi kallar denna rörelse "värmeenergi." När du klämma (komprimera) dessa molekyler närmare varandra, förblir energi, men måste uttrycka sig i en mindre volym, och som orsakar gaserna "temperaturen att stiga. Om du komprimerar den gas i en vätska och sedan bli av med överskottsvärme, sedan - efter dekompression - det kommer att sluta kallare än det var när det gick i. Det är vad en A /C-systemet gör: Det komprimerar en kall gas i en varm vätska och sedan kör den genom en radiator (kondensor) för att kyla ner.
Förångare Funktion

När kondensorn kyler vätskan köldmedium, har kylmediet fortfarande att vända tillbaka in i en gas för att ge kylning för fordonet kabinen. Det är där förångarslingan kommer in ett munstycke med mycket liten öppning caps från slutet av kondensorn, i syfte att göra det genom denna öppning, har vätskan att expandera och förvandlas till en gas. Dekompression orsakar en snabb temperatursänkning, varför tryckluft alltid känns så mycket kallare än luften. Detta kyler gasen går igenom förångaren, vilket är i sig en sorts radiator. När "kylarens" fenor kyla, luft blåser över dem kommer att plocka upp några av svalka och komma ut kyligare än det gick i.
Problem

Ice är en förångare största fiende. Ice uppbyggd är nästan oundvikligt under vissa omständigheter, i synnerhet i fuktiga miljöer där A /C körs konstant. Den genomsnittliga förångare kör långt under fryspunkten för vatten, vilket innebär att alla vatten i luften fastnar på förångarslingorna i form av is. Ice kommer att fortsätta bygga på spolar, som koraller på ett skeppsbrott. Även om det inte helt blockera luftflödet genom spolen, den 32-graders is kommer inte kall luft som strömmar genom nästan liksom den super-kall kylvätska. Ännu värre, kan utan luftflöde för att hålla förångaren varm, kylvätska som strömmar genom det reformera till en vätska. Det är mycket dåligt för din kompressor, och kan så småningom leda till allvarliga skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116698.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.