Bensinmotor avgasrör Temperaturer

avgastemperaturer berättar begynnande inre motorns funktion, och kan leverera välbehövlig information om förbränningen. Och det går längre än så: höga EGTS kan smälta aluminium komponenter och förvränga de gjorda av stål eller järn. Oavsett om du kör gas eller diesel, hålla ett öga på EGT är ett säkert sätt att hålla bilens motor igång på ett säkert och effektivt sätt. Combustion Grunderna

avgastemperaturer stiga eller falla bygger till stor del på luft /bränsleblandning, men hur luft /bränsleblandning påverkar EGT beror på själva motorn. Dieselmotorer arbetar genom att klämma på luft /bränsleblandningen till dess att den värms upp till den punkt för antändning, medan gasmotorer ställa blandningen av med en gnista. Den gnisttändningen tillåter trycket i cylindern för att komma närmare sin topp före tändningen evenemanget, vilket resulterar i en mycket snabbare brännskada. Syre slutar som den begränsande reaktant i en bensinmotor eftersom bränslet brinner så snabbt, varför gasmotorer kontrollerar rpm vid mätning luftflöde. Dieselmotorn är mycket långsammare bränna innebär att det är bränsle-mätare, eller kontrolleras med hjälp av enbart den mängd bränsle som sprutas in under intaget cykeln.
Luft /bränsleblandning och EGT
< p> Eftersom dieselmotorns förbränning evenemang är så mycket långsammare, avslutar en stor del av sitt bränsle upp går oförbränt och gå ut ur avgasröret - det är där diesel underskrift svart rök kommer från. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak, men eftersom att bränsle bidrar till färja värmen ut ur cylindern, men en gång att bränslet når avgaserna, skapar värmen och trycket i avgaserna en "afterburn effekt," som spikar i EGT. En gasmotor gör exakt det motsatta: Eftersom syre är gasen motorns begränsande reaktant, kommer extra syre i cylindern (en mager blandning) möjliggör en mer fullständig förbränning händelse, vilket höjer EGT. Så, väcker en rik blandning av EGT i en diesel, och en mager blandning höjer EGT i en gasmotor.
Avgasmottrycket

avgasmottrycket är en stor bidragande faktor till EGT. Hög avgasmottrycket kommer att tillåta gaser att stapla upp inuti grenröret och cylindern, fångar värme inuti och som leder till en dominoeffekt av temperaturökningen som bränsle lämnar cylindern afterburns i grenröret. Normal avgasmottrycket kommer inte spika EGTS med någon betydande mängd, men att lägga en turbo kommer. Turboladdaren fungerar som en kork i systemet, särskilt under hög belastning. Om du någonsin har sett videofilmer av en turbo header glödande röd-eller vit-het på en dynamometer, då du har sett effekterna av mottryck på EGT. Det är därför en turbo header s rörmaterial är vanligen två eller tre gånger så tjock som en vanlig rubrik talet.
Typisk EGT

dieselmotorns avgasgrenröret EGTS kommer brukar köras vid cirka 300 till 500 grader under noll-last till del-gaspådrag, 800-900 grader under en medelhög belastning och 1.000 till 1.200 grader under en riktigt tung last och med full gas. Temperaturer uppmätta vid en punkt förbi turbon normalt kör 100-plus grader kallare, beroende på turbo varvtal och flöde. En normal gasmotor kommer att köra ungefär samma som en diesel under ljus till medelstora belastningar, men kommer i genomsnitt ca 500 grader under de flesta förhållanden. Däremot kan EGTS överträffa lätt 1.500 grader i turboladdade och prestanda applikationer.
Varians

En gasmotor normalt behålla stabilare EGTS än en diesel, på grund av faktum att gasen motorns dator håller luft /bränsleförhållanden tämligen konstant (vilket den gör för övrigt, genom användning av en syresensor för att övervaka avgastemperaturer). Cylinder tryck och avgasmottryck är de viktigaste bidragande faktorerna när motorns gas EGTS berörs, upping förbränning makt genom att öka kompressionsförhållandet eller lägga en turbo eller kompressor kommer spike EGTS, särskilt om avgassystemet är inte upp till uppgiften att flytta gaserna bort.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116692.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.