Är manuella växellådor bränsleeffektivare än automatiska växellådor?

I årtionden hade bil manuella växellådor en distinkt kant över automatiken i bränsleeffektivitet. Men automatiken är ikapp. Manualen är ljusare och har en styv koppling som överför 100 procent av sin energi till hjulen. En automatisk använder en momentomvandlare, som glider, och en hydraulisk pump som förbrukar energi för att göra det automatiskt mindre effektiv. Dock har spärrmoment omvandlare och ny teknik skjuts automatik närmare handböcker i bränsleeffektivitet. Konventionell visdom

Få förare kommer att bestrida den konventionella visdomen att manuella växellådor är mer bränslesnåla än automatik. Manualer regel vägarna i Europa, men några nordamerikanska förare vill manualer, och i stället välja att underlätta för automatiken. I själva verket, färre amerikanska biltillverkare erbjuda manualer utom på sportbilar och prestanda kupéer. Däremot ökar en bil med manuell växellåda gas körsträcka 2 5 mpg och, som en ny bil, kan vara billigare med upp till $ 1,200. Manualer tillåter föraren att avgöra vad rpm för att köra motorn. Att hålla motorn vid låga varvtal genom klokt flytta tidigt i andra till fjärde och nedväxling använda motoreffekten som en broms uppmuntrar bränsleeffektivitet. En automatisk besitter inte förarens intelligens eller färdighet eftersom dess skiftande punkter är förinställda.
Jämförelser

Fördelarna med manuella växellådor är att de ger snabbare acceleration från en död stoppa och göra det möjligt för föraren att växla vid högre varvtal för att fortsätta accelerationen. Automatik flyttas när en dator eller förinställd växlingspunktprofil säger åt dem att. Manualer erbjuda snabbare acceleration och bättre bränsleekonomi. Till exempel kan en Ford Focus SES utrustad med en manuell få en samlad 29 mpg, medan samma bil med automatisk uppnår 26 mpg. Manuell fokusering kan nå 0 till 60 mph på 9 sekunder, medan den automatiska når samma hastighet i 10.1 sekunder. En Mini Cooper Clubman utrustad med en manuell får 33 mpg och den automatiska versionen får 29 mpg. Den manuella Clubman träffar 0 till 60 mph på 9,1. Den automatiska tar en maklig 10,5 sekunder att slå 60 mph.
Automatiska Vinster

kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, har producerat betydande vinster i bränsleeffektivitet för automatiska växellådor. Den CVT erbjuder ett oändligt antal utväxlingar med variabel diameter remskivor som är anslutna till en kedja eller rem för att ge bilen nära sömlös acceleration, och minska behovet av nedväxling. En liknande automatiserad manuell växellåda kräver ingen koppling till manuell växling, utan använder istället en elmotor eller elektroniskt styrd enhet att göra växlingen. Detta förbättrar bränsleekonomin med cirka 7 procent med en total besparing på $ 2300 på bränsle och underhåll av fordon.
Sexväxlad Automatik

drivrutiner med automatik bör använda farthållare och överväxel för att uppnå bättre gas körsträcka. Men de senaste tekniska framstegen, särskilt genom Mercedes-Benz, har skapat sex-, sju-och åtta-växlad automatik som matchar, om inte överstiga, manuell växellåda effektivitet. Fram till det senaste decenniet, hade konventionell automatisk fyra hastigheter. Men en sjätte hastighet och snabbare växelpunkter tillåter en motor att köra på lägre varvtal vid motorvägshastigheter, minskar stress och ökar körsträcka. Hyundai introducerade nyligen sin sexväxlad automatlåda, vilket ökar bränsle körsträcka med 12,2 procent. Den automatiska sjätte växeln ger transmissionen närmare avståndet mellan växlarna för bättre gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116609.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.