Allt om Yamaha G-16 Golf Cart

Yamaha G-16 golfbil är en lätt bensindriven bil som är en del av G-seriens golfvagnar. Den daterar till debuten av G vagnar serien golf 1979. Den elektriska versionen av G-16 är G-16E. Betecknas som G-16A Gas Ultima, kör golfbil på en 10-hästars motor med passagerar-bil funktioner och en luftkyld ljuddämpare som håller motorn tyst. Bakgrund

Yamaha lanserade den första G-serien golfbil 1979 med en två-takts bensindriven motor med en olje-insprutningssystem. Det innehöll ett elektroniskt tändsystem. År 1980 debuterade den elektriska versionen. Fem år senare, kom G-2 med en formsprutad kropp och en fyrtaktsmotor med överliggande ventiler. 1980-talets modeller presenterade skålade säten, blinkers, huvud och taillamps, handskfack, förvaringsfack och vindrutan som standardutrustning. Yamaha lanserade G-16 under 1996 i fyra fabriks färger. Under samma år, introducerade Yamaha G-16: s syster modell, G-16E, en 36-volts elektriska versionen med regenerativ bromsning.
Ström

En 301cc , fyrtakts, encylindriga motorn driver G-16. Den har en 8-till-1 kompressionsförhållande för att hjälpa den att generera 10 hästkrafter vid 3.600 rpm. Motorn använder forcerad luftkylning och har en positiv systemet smörjande. Den har också låg lampolja varning. En kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, levererar kraften till hjulen via Yamahas vridmoment-sensor koppling och enheter overdrive. Bakaxeln har kuggväxel komponenter och en 11.34-till1 drivaxel ratio. Den golfbil klarar av hastigheter upp till 15 mph. Den G-16E använder en högeffektiv General Electric motor med solid koppar lindningar och lödda armatur.
Mått och Kapacitet

G-16: s hjulbas är relativt generöst på 64 inches. Den mäter 94 inches lång, 47,2 inches bred och 46,98 inches tall. Den bensin versionen motor har en 32-oz. oljekapacitet, och bränsletanken rymmer 6.3 liter. Dess svängradie är 9 fot, 4 inches. Den väger 650 £. utan batteri och vätskor. Däremot väger G-16E £ 559. utan batterier. Båda vagnarna rida på 8,5-by-18-tums däck och hjul.
Bromsar och fjädring

Självjusterande bakre mekaniska trumbromsar ger bromskraft för G -16. Det kommer också med en fot-manövrerad parkeringsbroms. Den främre hjulupphängningen består av hydrauliska stötdämpare och spiralfjädrar. Den aluminium FRAMHJULSNAV är permanent smorda och har tätade kullager. Bakfjädringen använder Yamahas "UltraPath" system av hydrauliska stötar och spiralfjädrar. Styrsystemet är en vanlig mask och justerbar Pitman pin typ. Styrmekanismen är också permanent smorda och kommer med förseglade tie-länkhuvuden.
Body

G-16 platser två personer på bänk med gjuten-skumkuddarna förseglade i tyg-vinyl klädsel på ryggstödet. Sitsen är plast. Den termoplastiska kroppen sveper runt en svetsad stålrör. Dess stötfångarna har en 5 mph energiabsorberande kollision rating.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116602.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.