Så åter Glasfiber en Antique Boat

Återställa en antik båt kan vara en svår uppgift som kräver många färdigheter. Röta och skador från år av ultraviolett ljus och väder exponering kan orsaka mycket av skrov eller däck behöver bytas ut. Detta kan innebära nya trä, rostfritt stål eller komponenter i aluminium och en mängd glasfiber reparationer. Glasfiber fibrer finns i en mängd av plåttjocklekar, bredder, väver och i lösa trådar. Med lite övning kan alla fiber-glas blanketter användas skickligt. Men i syfte att täcka stora plana ytor, såsom båtdäck och skrov, lakan är precis vad läkaren beställt. Saker du behöver
Kök saxar
Utility kniv Extra rakblad Flighter Palm sander
60 - eller 80-slippapper
Aceton
Rena trasor
Maskeringstejp
Woven fiber-glastyg
Polyesterharts
MEKP katalysator
Face mask eller respirator
Skyddsglasögon
Nitrilhandskar
Disponibel trä hanteras chip borstar (1 tum, 2-tums och 3-tums bredd) katalog Glasfiber rulle Sida 2 1 -gallon och 2 1-liter plast mäta hinkar
Höger-vinkelslip med cut off hjulet
Visa fler instruktioner
förbereda området
1

Repair allt trä skador och slipa bort eventuella lösa, skadade glasfiber, spackel eller gelcoat.
2 Grov upp ytan för god vidhäftning.

Slipa hela ytan som blir fiber inglasad med en palm slipmaskin för att säkerställa en god bindning av gammalt material och nytt.
3

Skär glasfiberväv använder köket saxen och nytta kniv för att de grova dimensioner av området som skall täckas med glasfiber, som är noga med att lämna en liten mängd överhäng som kan trimmas efter att hartset härdar. Om de områden som är bredare än ett lager glasfiber duk, se till att överlappa ark minst 3 inches.
4

Torka av området vara fiber-inglasad med en ren trasa och aceton för att plocka upp damm och smuts kvar från tidigare reparationer och slipning. Om det behövs, masken områden som måste hållas rena från kåda med tejp.
Fiber-glassing
5 Quality säkerhetsutrustning är nödvändig för skydd mot rök som släpps ut i denna process .

Sätt på andningsskydd, skyddsglasögon och handskar nitril. Förbered lämplig mängd polyesterharts i en 1-liters plast mätning hink och tillsätt rätt mängd katalysator för korrekt härdning enligt tillverkarens anvisningar. Om fiber-glassing ett stort område, börja med 1 liter harts och eventuellt göra mer innan det första partiet botemedel. Detta kommer att förhindra harts från härdning i hinken. Om tillämpligt, och beloppet kan användas, blanda i större proportioner.
6

Sprid ett lager av blandat harts på området vara fiber-inglasad med en lämplig storlek chip pensel. En stor borste kommer att täcka ett stort område väl medan de mindre penslar fungerar trasan in i trånga utrymmen. Var medveten om att plasten har en begränsad arbetstid, eftersom det börjar härda så fort det blandas med katalysatorn.
7

Lay pre-cut glasfiber duk över skiktet av harts. Med hjälp av penslar, sprida ett lager av harts över toppen av den glasfiber duk arbetar från den ena sidan till den andra. När plasten suger in tyget det blir genomskinligt. Lägg mer harts till områden som återstår tyg färgat tills hela duken är jämnt belagda och genomskinlig. Blanda mer harts som behövs.
8

Lokalisera luftbubblor genom att leta efter ogenomskinliga upphöjda bubblor i den färskt fiber-glasad yta. Avlägsna luftbubblor mellan grundmaterialet och glasfiber duk genom att applicera tryck med en borste eller glasfiber rulle. Laddar borsten med harts och blotting bubblorna också kommer att fungera. När det inte finns fler bubblor och ytan är jämn, är jobbet gjort.
Städa
9

Ren kåda från verktyg innan det härdar genom att hälla begränsade mängder aceton i en 1-liter mätning hinken och skölj upprepade gånger.
10 vinkelslip gör snabbt arbete av de överskjutande glasfiber.

Klipp överskottet glasfiberväv efter det härdar med en höger-vinkelslip med en kapskiva. Sand kanterna släta.
11

Släng glasfiber beslag och engångsmaterial.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116599.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.