Varför är stora bakhjul på Gräsklippare

Gräsklippare -? Särskilt push-gräsklippare - inte möta alla samma utmaningar som bilar, men några av grunderna fortfarande passera. Vissa av dessa avser hjulet och val av däck, som spelar en viktig roll i att hålla gräsklipparen nivå, stabil och mångsidig nog att korsa terrängen i din trädgård. Saker och ting blir lite mer komplicerat när du ansöker val av däck till åkgräsklippare, som är ännu närmare släkt med deras väg pågående bröder. Körning Peaks

Du kan tänka på den båge av ett hjul som en bro som förbinder två vassa bergstoppar. Föreställ dig att dessa toppar är exakt 1000 meter isär och bron är exakt 1000 meter lång. För att överbrygga klyftan, skulle bron måste köra i en perfekt rak linje, om det sags i mitten även lite, kommer det inte att nå från topp till topp och kommer att glida ner i dalen lite. Ju mer bron bottnar, ju längre ner det faller in i dalen.
Små hjul och vertikala rörelsen

En stor diameter hjulet effektivt plattare än en liten- diameter hjulet. Detta innebär att det kan passera stora toppar och knölar på din gräsmatta utan att glida ner i dem på sätt som en mindre diameter hjulet skulle. Detta faktum gör att klipparen lättare att skjuta, eftersom föraren kan koncentrera sitt arbete på att skjuta gräsklipparen framåt snarare än att trycka det uppåt i en vertikal riktning för att korsa gupp i terrängen. På en åkgräsklippare, större diameter hjul inte bara minska belastningen på motorn, öka de förarkomfort genom att reducera skakning från stötar.
Minska Leverage

Att sätta större hjul på baksidan av en gräsklippare också flyttas axelns pivot punkt uppåt, effektivt minska mängden av kontroll bar rörelse som föraren upplevde fronten på gräsklipparen träffar en bula. Annorlunda uttryckt, är avståndet från operatörens händer på axeln svänga större än avståndet från bakaxeln svänga till fronten. Detta innebär att kontrollen bar alltid kommer att flytta ett större avstånd än framhjulen, flytta axeln svänger närmare operatörens händer minskar denna hävstångsförhållande och gör för en smidigare klippning upplevelse Addera Ge Traction <. br>

På en åkgräsklippare, ökar en större diameter däck storleken på däckets kontaktyta. Däck av gummi deformeras alltid lite när det utsätts för en belastning. Den högre däckets sidovägg, desto mer dess bas plana ut med vikt. Denna ökade ytan gör två saker. Först, det ger klipparen mer dragkraft, men - ännu viktigare - det distribuerar klipparens vikt över en större yta. Detta håller klipparen från att sjunka ner i marken, vilket kan få den att fastna eller gräva hjulspår i gräset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116571.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.