GPM till RPM Konvertering

Mest gallon per minut (GPM) till varv per minut (RPM) omvandlingar avser pumpar. Till exempel, om du designar en pump för att återcirkulera ett spa, måste du veta vilken hastighet pumpen ska köras, med tanke på storleken på pumpens cylinder. Det finns formler för att guida dig i dessa omvandlingar. De formler använder fasta och rörliga värderingar, de variabla värdena är oftast uppskattningar. Det enda sättet att helt justera för beräkningarna är att genomföra en verklig test för att fastställa variabler. Pumpdeplacementet
p Om du tänker på en cylinder-driven pump - precis som en bilmotor - du kanske tror att produktionen av pumpen förskjutningen gånger revolutionerna. Med andra ord, om du har en pump med en 1-liters cylinder, bör den pumpa en gallon för varje varv, och du kan extrapolera från det - inte så. De hydrodynamik är inte alls så effektiv. Varje revolution av pumpar någon faktor mindre än hela volymen av cylindern.
Omvandling med en Utgångstest

i verkliga applikationer, beror utgången på utformning av cylinder, kolv, intag och utlopp, vad pumpas, hur varmt eller kallt det är och andra faktorer. Det mest exakta sättet att konvertera GPM till RPM är att göra ett test. Kör pumpen vid 1000 RPM, till exempel. När 1000 rpm uppnås, rikta den vätska som pumpas in i en mätbehållare för en minut. Detta kommer att ge dig den exakta GPM mått på din pump vid 1000 rpm. Med denna åtgärd, kan du uppskatta RPM av pumpen om du vet hur mycket vatten som pumpas varje minut, trodde att det är en uppskattning. Bara för att pumpen går "X" mängd vatten vid 1000 rpm betyder inte att det kommer att flytta 10 gånger "X" vid 10.000 rpm.
Output avviker hastighet

Om pumpen går 10 liter per minut vid 1000 rpm, kan du uppskatta det kommer att röra sig 20 liter vid 2000 rpm. Hydrodynamik konspirerar mot den perfekta skalning varv till volym eller volym till revolutioner förhållande. Här är ett exempel. Tänk dig att du pumpar något mycket trögflytande, såsom olja. Vid låga hastigheter, kan effekterna av oljans viskositet ha en försumbar inverkan på dess verkningsgrad - 500 RPM, till exempel. Vid 5000 RPM, kan viskositeten spela en större roll i pumpens effektivitet. Vid något högre varvtal, kan viskositeten låsa vätskan ihop som sand: Även om det är flytande, det blir så tätt som det kan vara effektivt att skapa en gräns för hur snabbt pumpen kan pumpa. Sådana Effektivitetkrökarna gäller andra faktorer än viskositeten, alltför.
Effektberäkning


Förstå begränsningar av konverteringen, börjar du med en fast ranson och skala din konvertering upp eller nedåt. Låt oss säga att du mätte din pump och vet det pumpar 100 liter per minut vid 1000 rpm. Förhållandet är 1 gallon för varje 10 RPM, eller 01:10. Nu om du mäter pumpens effekt och tycker att det har pumpats 2.3 liter på en minut, kan du uppskatta dess RPM är 2300.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116551.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.