Evo X vs Evo IX

Evo X och Evo IX är två generationer av produktionen av Mitsubishi Lancer Evolution, som är högpresterande version av den kompakta sedanmodell från Japan biltillverkaren Mitsubishi Motors. Evolutionen IX kom först, som förekommer i USA för 2006 års modell som en av Lancer s trim. Evolution X följde i 2008 års modell som en fristående fordon. Liksom Evo IX, var det bara tillverkades i ett år, och det delades upp i två trimmar: den lägre nivån GSR och högre nivå MR. Medan Evo X har flera förbättringar jämfört med sin närmaste föregångare, har Evo IX vissa funktioner utelämnas från dess efterföljare. Motor och växellåda

Evo IX fick en inline två-liters fyrcylindrig motor som genererar 286 hästkrafter vid 6.500 varv per minut och 289 £-ft vid 3500 rpm. För Evo X, var det hästkrafter och vridmomentet ökas till 291 vid 6.500 rpm och 300 vid 4.400 rpm, respektive. Mitsubishi installerat en vanlig femväxlad manuell växellåda med överväxel på Evo IX och Evo X GSR, samtidigt lägga till en extra växel på Evo X MR. Addera Convenience

Standard bekvämlighet funktioner på Evo IX och Evo X inkluderar en stereo innefattande en AM /FM-radio och CD-spelare, elektriska fönsterhissar, makt justerbara sidospeglar och läderratt. Dimljus, rattmonterade reglage, däcktryckskontroll och farthållare är standard på Evo X, och lädersäten läggs på Evo X MR. Dessutom har Evo IX en torkare bakruta, en funktion utelämnas från dess efterträdare.
Safety

För säkerhets skull har varje bil en krockkudde vid förarens och passagerarsidan, med Evo X emot framsidan och sidan huvudet krockgardiner. Effekt dörrlås och ett fordon stöldskydd system installeras på varje sedan, men Evo IX har ytterligare ett barn säkerhetsfunktion dörrlås. Baserat på en all-wheel drivlina, de Evos har låsningsfria bromsar, eller ABS, för att förhindra att hjulet låser sig vid bromsning. Mitsubishi ger ett fordonssystem stabilitetskontroll på Evo X för att minimera slirning när enheter förlorar kontrollen över styrningen.
Fysiska mått, vikt och hjul /däck

Evo IX har en 178,5-tums längd, 69,7-tums bredd och 57,1-tums höjd, med en tjänstevikt på 3263 £. Evo X har en 177-tums längd, 71,3-tums bredd och 58,30-tums höjd, med en tjänstevikt på 3517 £. för GSR och £ 3594. för MR. Även om båda generationerna av Mitsubishi Lancer Evolution rida på lättmetallfälgar och däck, de av Evo IX är 17 inches, medan de på Evo X är 18 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116549.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.