Vindtunnel Testtekniker

En vindtunnel är ett testverktyg eller laboratorium som placerar en bil, ett flygplan eller annat fordon i en kontrollerad miljö för att hjälpa forskaren att förstå hur en bil beter sig i ansiktet av vindstyrkor. Som A2 Wind Tunnel webbplats påpekar, race bilförare vill veta hur deras bilar kommer sannolikt att prestera vid vissa hastigheter, så de kommer att testa sin bil genom att placera den genom en vindtunnel. Forskare som studerar aerodynamik vill också veta hur flygplan kommer sannolikt att prestera i ansiktet av vissa miljöförhållanden. Därför har de utvecklat vind tekniker tunnel tester för att hjälpa dem besvara sådana frågor. Force Balance

Kraftbalansen Tekniken testar aerodynamiska krafter direkt. Enligt NASA: s hemsida, monterar granskaren modell flygplan på en tunnel som kallas en kraft balans, vilket genererar en utsignal relaterad till de krafter på modellen. Han kan även använda sådana mellanhavanden att mäta lyft och drag styrkor, de som tenderar att påskynda hastigheten på ett plan eller annat fordon, och de som kräver att föraren eller ingenjör för att övervinna ökat vindtryck för att nå en viss hastighet, respektive. Han måste kalibrera dessa värden mot ett känt värde på den kraft han har vidtagits före eller under testet. Addera tryckuttagen Instrumentering

För tryckuttagen instrumentering metoden, testare använder en modell plan att byggaren har försett med tryckuttagen. Enligt NASA, är total tryckmetod den vanliga proceduren för att bestämma flygplanets prestanda inloppet, eller den del av planet som tillåter luft att resa in i motorn.
Diagnosinstrumentering

Denna testmetod innebär instrumenting flygplanet modellen att ge diagnostisk information om luftflödet runt modellen. För att utföra denna typ av tester, använder examinator statiska trycket kranar, totalt krattor tryck, och instrument för att mäta hastighet, såsom en Doppler velocimeter och varm tråd sonder hastighet. Tekniken syfte, enligt NASA, är att bättre förstå hur vätskan färdas genom flygplansmodell.
Flow Visualization

ett flöde visualisering-typprovning, examinator använder sig av flera visualiseringstekniker att ge diagnostisk information om ett flygplan modell. Några av de tekniker han använder i sina experiment hjälpa honom föreställa modellens reaktion att strömma rök, laser plåt och yta oljeflöde.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116537.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.