Rekommenderad olja för Yanmar Traktor

Drivs med dieselmotorer produceras av Yanmar American Corporation, Yanmar traktorer är utbredd över amerikanska jordbrukssamhällen. Som med någon förbränningsmotor, är olja avgörande för god funktion och lång livslängd Yanmar motorer. Att försumma oljebyten eller välja fel olja leder till flera problem och haverier. Med ett så brett utbud av oljor på marknaden, att välja rätt olja till en Yanmar motor kan bevisa skrämmande. Olja Vikten

skillnad bensinmotorer som använder olja bara för smörjning, dieselmotorer kräver också olja för motor kylning och rengöring sot från kolvarna. Lågt eller inget oljetryck leder till motorn låsa upp, vilket resulterar i en motorrenovering. Förebygga problem oljetryck kräver regelbunden kontroll och byte av olja. För Yanmar dieseldrivna traktorer, behöver oljebyte var 100: e timme eller varje 3000 km, dock kan den typ av olja som valts påverka frekvensen av oljebyten
Typer och viskositet

Olja finns i två grundtyper: mineraloljor, raffinerad ur råolja och kemisk-baserade syntetiska oljor, som även innehåller en viss mängd av mineralolja. Mest mineralolja är bra nog för en dieselmotor som en Yanmar, men kräver mer frekvent byte än syntetisk olja.

Mätt vid olika temperaturer, Motoroljeviskositet betyg inkluderar 5W-30, 10W-40 och 15W-50 . Siffran före W indikerar viskositeten i en kall motor, numret efter är för en varm motor. Ju lägre nummer, desto bättre skydd för kallstart och lång användning.
Oil Kategorier

För en Yanmar traktor, en viktigare fråga än viskositeten och typ av olja använder olja avsedd för dieselmotorer. Olja kategorierna varierar beroende på ålder och stil av motorn. Vanliga kategorier är lämpliga för en Yanmar dieselmotor inkluderar CG, utvecklad för låga utsläpp, hög hastighet, fyrtakts dieselmotorer, CF, som vanligen används för off-road och tunga dieselmotorer, och CE för tunga dieselmotorer med turboladdare. Några av dessa kategorier har antalet anslutna till betyg som indikerar högre prestanda.
Byta olja

Bortsett från den typ och kategori som valts av olja, en högre frekvens av oljebyten ger ökad tillförlitlighet hos en motor. Byta olja på en Yanmar motor innebär att ta bort avtappningspluggen under motorn, vilket gör att oljan rinna ner i ett oljetråg, byta oljefilter och filterpackningen, rengöra filterhuset med en ren oljefilm, ersätter avtappningspluggen och påfyllning med ren olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116529.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.