Auto Tillverkningsprocess

En ny bil modell tar ca 4 år att bygga från begreppsbildning till mass-tillverkade utrullning. En typisk bil omfattar ca 30.000 delar, som var och en måste konstrueras, tillverkas och lagras effektivt för bilar att rulla ut som ett urverk. Auto tillverkning är en komplicerad process och det krävs noggrann planering vid varje steg för att se till att flera leverantörer av reservdelar och utrustning agera på ett samordnat sätt för att säkerställa att den slutliga monteringen är smidig, effektiv, kostnadseffektiv och av önskad kvalitet. Chassi

Chassit är faktiskt baslinjen del eller komponent. Det är den ram på vilken hela kroppen är tänkt att vila. Ramen skiftas till det löpande bandet och fästes till transportbandet. Komponenter från olika leverantörer förs in och tillverkningsprocessen initieras. Alla de ingående delarna, inklusive växellådor, gastankar, suspensioner, bakaxlar, drivaxlar, hjul trummor, bromssystem och komponenter i styrväxeln, införlivas i eller på chassit med hjälp av robotar och experter.

Car Body

Kroppen är konstruerad på ett annat löpande band från den hos chassit. Robotarna utför många svetsningsarbeten i en mycket kort tid och med en hög kompetensnivå och precision som är nästan omöjligt för människor att uppnå. Robotar placera komponenter såsom bakluckor, monterade dörrar, fendrar, huva panel, förstärkningar stötfångare och bagageluckan på lämpliga ställen i karossen och skickliga arbetare säkra och skruva samman komponenterna.

Måla

En kvalitetskontroll team undersöker kroppen grundligt och ser för fel, bland annat bucklor, dings eller något slipmedel, så kan korrigerande åtgärder vidtas. Bilen är sedan rengöras mycket noggrant. Det är sedan klar för ett lager primer. En film av underbeläggningen appliceras jämnt och fick torka i en tork-monter. Ett annat skikt av bas färg appliceras och lämnas att torka. Slutligen, robotar slutföra sprutmålning att få en perfekt finish.
Intern integration

de inre delarna såsom glas, högtalare, radio, tankstreck paneler, säten, innerbelysning, rattstång, bromsar, alla väder-strippning, paneler, pedaler gas, headliner, fascias och mattor är integrerade i detta skede. De robotsystem säkra då vindrutan inom vindruteramen. Det är nu dags för att genomgå en vatten test för att se till att alla delar var monterade rätt. Scenen är nu inställd för att passa ihop kroppen med chassit. Parning kroppen med Chassis

I detta skede, robotarna lyft skalet från transportören
, placera den på bilen ram och slå samman kroppen med chassit. Den skickliga arbetare fästa kroppen tätt till ramen. Sedan de sista element som däck, batteri, bensin-och frostskyddsmedel tillsätts till bilen. Bilen går sedan genom en slutlig kolla upp. Eventuella underskott omedelbart åtgärdas vid centrala lagningsområdet av sakkunniga tekniker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116472.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.