Historia av Volkswagen Bug

Ah, VW Beetle --- minsta ångvält genom tiderna. Ursprungligen utformad för att passa de ideal som en nazistisk diktator, övervann detta lilla underverk sina Inglorious ursprung att bli lättroad ikonen för kommande generationer. Mer än 70 år efter dess införande, förblir Bug en kulturell prövosten som vida överskrider dess diminutiv proportioner. Ferdinand Porsche

med Wernher von Braun och Erwin Rommel var Porsche en av de genier som fastnade på fel sida av historien. Porsche var en av de mest lysande designers av sin tid, banbrytande chassi och drivlina mönster som var generationer före sin tid. En av dessa var 1901 Mixte, som använde en dieselgenerator för att driva elmotorer monterade på varje hjul. Detta gjorde Mixte inte bara världens första serie-hybrid, men också gjort det bland världens första massproducerade-all-wheel-drive bilar.
Ett erbjudande du inte kan vägra

Adolf Hitler hade storslagna planer för sin framtid Reich, och de flesta av dem vilade på infrastruktur och civila rörlighet. Hitlers civila ingenjörer hade redan utvecklat interstate (autobahn) systemet, men de flesta tyskar kunde inte råd med något dyrare än en häst. År 1933, beställde Hitler personligen Porsche att bygga en "folkets bil", en som alla hade råd med. Medan Porsche själv inte omfamna den nazistiska ideologin, han håller med om att världen i framtiden var inte en för hästar. Dessutom vänder Hitler ner var inte precis ett alternativ för någon som bor i Berlin
buggar i Träslöjd

Bug var inte helt banbrytande.; sin kropp, motor arkitektur och kör layout var starkt påverkad av en bakre motor prototyp av Tatra 11. Porsche tog princip Tatra är utformat, förbättrat det, gjort det billigare att producera och kallade det en Volkswagen. Bilen officiellt kallades antingen typ 60 eller KDF-wagen --- då översatt till engelska, betyder förkortningen "styrka genom glädje." Den KDF gick i produktion 1939, men produktionen minskade till ett stopp som allierade bomber pummeled något som liknar en tysk fabrik.
Post-War Production

bytet av kriget delades, hade Ford en möjlighet att förvärva VW gratis, men tillverkaren inte ville det. Bilen var för liten, för långsamt, för ful och för tyska. Bilen kan inte ha gjort det i Tyskland överhuvudtaget hade en brittisk tjänsteman vid namn Ivan Hirst hittade inte och förälskat med VW medan hämta en odetonerad bomb från en VW fabriken. Efter provköra bilen, övertygad Hirst överkommandot att låta fabriken att öppna igen så den brittiska militären kunde få 20.000 av de små sportbåtar. Genom 1955 fabriken hade pumpat ut 1 miljon buggar, som genom ett decennium senare kom att fylla nästan varje hörn av planeten.
Evolution

Bug i stort sett oförändrad fram till 1971, när en större re-design utvecklades det till att bli Super Beetle. Super Beetle hade främre fjäderben och bak torsionsfjädring, bättre styrning och en mer kraftfull motor. Trots dessa förbättringar, den gamla KDF bara inte kunde konkurrera med de horder av japanska komprimerar storming Amerika under 1970. Europeiska produktionen upphörde 1976, men Beetle produktionen fortsatte i Mexica ända fram till 2002. 1990 hade den mexikanska fabriken producerade 1 miljon Buggar och med 1992 producerade 21-miljonte exemplaret.
Återinförande och Legacy

Beetle kom tillbaka som en front-drive pendlare bil i 1998, men det var en VW i namn och utseende bara. Medan lika glada och väl mottagen som sina föregångare, var New Beetle en tung front-föraren mer liknar VW Golf än något annat. Porsches namne Företaget är en av de få som fortfarande utnyttja Bug ursprungliga bak-motor drivlina och boxer-motor arkitektur, och det har aldrig avvikit från VW: s styling i första hand. Ta en bra, hård titt på någon Porsche och försöker berätta för dig själv att du inte ser en bit av Bug-DNA i det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116420.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.