BRÄNSLEFÖRBRUKNING Turbo Vs. Icke-Turbo

Turbo system används för att öka antalet hästkrafter utgången på en motor. Däremot kan ett turbo-system hjälper också en motor uppnå bättre bränsleekonomi jämfört med en icke-turbo motsvarighet. Det finns ingen universell regel om vilken inställning kommer att producera störst bränsleekonomi i olika fordon och motorer. Att veta hur en turbo systemet fungerar hjälper dig att förstå de sätt som turboladdning påverkar bränsleekonomin. Turbo Funktion

Turboaggregat är sammansatta av två separata turbinhjul förbundna med en metallaxel. Turbinerna är inbyggda i en metall Turbohuset som styr luftflödet genom varje turbin och ut i andra änden av turboaggregatet. När motorn accelereras, är avgaser dirigeras genom en av turbinhjul. Detta bringar turbinen att rotera, vanligtvis kallas buffring. Eftersom turbinerna är förbundna med en axel, snurrar intaget turbinhjulet tillsammans med avgaserna turbinhjulet. Intaget turbinen kommer därför dra luft in från atmosfären och trycksätta den innan den leds in i motorns luftintag. Detta ökar väsentligt motorns luftflöde potential.
Turbo Fuel Consumption

Eftersom en turbo systemet tvingar trycksatt luft i motorn, kommer motorn att kunna bränna mycket mer luft och bränsle än en jämförbar icke-turbo motor. Detta är särskilt fördelaktigt i låga deplacement motorer, som i allmänhet är oförmögna att producera mycket lägre delen hästkrafter. Detta möjliggör ett lågt deplacement motorn att prestera i nivå med betydligt större deplacement motorer. Som sådan, kan en turboladdad motor erbjuder prestanda fördelarna med en större motor, samtidigt som bränsleekonomin för en låg deplacement motorn i situationer såsom motorvägen cruising, där turbon inte spolas.

Non-Turbo BRÄNSLEFÖRBRUKNING

Icke-turbomotorer saknar hästkrafter potential jämförbara turbomotorer. Detta innebär dock inte nödvändigtvis öka potentialen för högre bränsleekonomi. Eftersom icke-turbomotorer är oförmögna att producera de stora låg-end hästkrafter som turbomotorer producerade, icke-turbomotorer har ofta kortare förhållanden växel för att kompensera för bristen på hästkrafter. Kortare utväxling gör att motorn körs på en högre genomsnittlig varv per minut (rpm). De ökade motorvarv behövs för att producera tillräcklig effekt kan leda till en icke-turbo motor att uppleva lägre bränsleekonomi, särskilt vid marschfart.
Turbodieslar

Några av mest bränslesnåla produktion motorer är turboladdade dieselmotorer. Turbodieslar klarar av på ett säkert sätt köra ett mycket högre inställning överladdningstryck. Detta gör att en turbodieselmotor att producera en betydande låga varv vridmoment. Av den anledningen kan turbodieslar köras i de flesta situationer på ett mycket lägre varvtal än andra motorer, som hjälper dem att uppnå en mycket hög nivå av bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116384.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.