Morris Mini specifikation

The Morris Mini Minor är en rebadged Austin Mini Cooper. British Motor Corporation (BMC) producerade både bilar start 1959 för att skapa det brittiska svaret på den växande populariteten av Volkswagen Beetle. Den Morris och Austin Mini, designad av Alec Issigonis, var mindre och hade en mindre kraftfull motor än VW. Dock blev Morris och Austin oerhört populär för sin hållbarhet och låga driftskostnader. Motor

Morris Mini Minor, och dess nära identiska syskon, Austin Mini, föddes av ekonomisk nödvändighet. Förenade kungariket var i gungning efter den ekonomiska förödelsen av andra världskriget. Landet behövde desperat en ekonomisk bil. Som en fråga om nationell stolthet, BMC, vilket var resultatet en sammanslagning mellan kämpande biltillverkare Nuffield Motors och Austin, vägrade att överväga Volkswagen som go-to bil för brittiska medborgare. Issigonis utvecklat Morris /Austin med en 950cc fyrcylindrig motor. Men ville BMC något mer ekonomiskt. De ville heller inte att Mini ska gå för fort på bilens 10-tums hjul. Som ett resultat, Issigonis designat en 34-hästkrafter 850cc motor som genererade 44 fot-pounds vridmoment. Motorn var mycket mindre än VW: s 36-hästkrafter 1200cc motor som genererade 56 foot-pounds av vridmoment. Den Morris installerat Mini motor på tvären i stället för den konventionella längsgående konfigurationen. De fyra-växlad manuell växellåda gick under motorn som en utrymmesbesparande åtgärd.
Karossutformningar

Morris Minor var en mångsidig liten bil. Morris erbjöd det som en coupé, cabriolet, salong, pickup, Bilder och van. The Traveller var mer eller mindre en mini kombi. Tidiga resenärer hade bränsletanken placerad i bagageutrymmet innan säkerhetsproblem tvingade dess avlägsnande till under golvet. I pickup var en nedbantad version av skåpbil, som själv hade varit en version av salongen. Den Morris Mini Moke liknade vagt världskriget-eran Volkswagen Kurierwagen, senare känd som den civila "sak." Morris designade Moke för militära tillämpningar med högre markfrigång, men sålde den som en civil off-road-modellen.
Chassis

Morris Mini Minor satt på en 84,2-tums hjulbas och mätte endast 129,9 inches lång. Det stod blott 53.5 inches och 55,5 inches bred. BMC insisterade på att Issigonis vidga kroppen till 55,5 inches från de ursprungliga 53,5 inches för att ge mer inre rum. Bränsletanken höll 7.2 liter och fastighetsnära vikten var £ 1389. Mini Moke var något mindre med en 79,9-tums hjulbas och 119,5-tums total längd. Alla modeller presenterade oberoende främre och bakre fjädring och all-wheel trumbromsar. Addera Exklusiva

Som Förenade kungariket började återhämta sig från de magra 1950, introducerade BMC lyxiga accenter såsom läder och trä trim på Minis, inklusive Morris Mini Super Deluxe. Dock var den stora nyheten 1961 lanseringen av Morris Mini Cooper och Austin Seven Cooper. Båda presenterade en 997cc motor med dubbla förgasare och främre skivbromsar. Mini Cooper S med en 1071cc ​​motor följdes 1963 och en 1275cc version 1964.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116274.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.