Hur man avkoda en VIN för funktioner och alternativ

The Vehicle Identification Number eller VIN, är ett serienummer finns på varje modern bil. Det är ett 17-siffrigt nummer som identifierar de attribut av just bilen. Normalt kan VIN finns placerad framför vindrutans bas ingraverat på en plast eller aluminium taggen. Ibland fel VIN är fäst till bilen för att försöka förbättra dess egenskaper för en försäljning. Avkoda siffrorna på en bilens VIN för att se till att bilen inte ska skickas ut som ett annat fordon. Instruktioner
1

Hitta fabrikat av fordonet. Den första siffran i VIN identifierar landskoden - USA identifieras av nr 1, 4 eller 5. De nästa två siffrorna i sekvensen ger fordonstillverkaren. Till exempel "GC" representerar Chevrolet lastbilar, så en Chevrolet lastbil tillverkas i USA skulle ha "1GC" som den första delen av VIN.
2

Lokalisera motorn, modell och typ. Den fjärde till åttonde siffrorna anger vilken typ av bil det är, med hänsyn till märke, motorstorlek och typ.
3

Verifiera VIN är äkta. Den nionde siffran är lika med alla de andra siffrorna i VIN multiplicerat ihop och divideras med 11. Om så är fallet, då VIN är äkta.
4

Bedöma årsmodell av bilen. Den tionde tecknet är bilen årsmodell. För bilar byggda mellan 1980 och 2000, kommer brevet att vara en från "A" till "Y." Efter 2000, karaktärerna återställs till A och starta igen.
5

Bestäm när bilen gjordes. Den elfte siffran ger en kod för anläggningen där bilen tillverkades.
6

Identifiera bilens serienummer. De sex sista siffrorna i VIN representerar bilens serienummer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116266.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.