Svanhals Vs. Bumper Pull Tipp

höra orden "Svanhals vs Bumper Pull" på måfå, kanske du tror att du lyssnade på ett samtal om den mest obalanserade brottningsmatch i historien. Men dessa termer är ganska vanligt i trailern branschen, beskriver två mycket olika typer av fästmekanismer. Även om livet ofta inte imiterar konsten, i dump-trailer ring, Gooseneck nästan alltid går bort som tungvikt champ. Grunderna

stötfångare pull trailers är precis vad de låter som de är, ett uttag på toppen av släpvagnen tungan fäster en kula monterad på baksidan av bilens stötfångare. Svanhals trailers använda en liknande boll-och-socket mekanism, men placera bollen i flaket över bakaxeln istället för på stötfångaren. En lång, böjd fackverket sträcker sig uppåt och framåt från den främre delen av vagnen för att nå över sidorna av sängen. Ett vertikalt stöd med en boll-uttaget på slutet droppar ner från ställningen för att ansluta takstolen till bollen. Addera Fulcrum Effect

lastbilens ram fungerar som en gungbräda, med bakaxeln som fungerar som dess axel eller "balanspunkt." Eftersom en stötfångare pull trailer sätter alla sin tunga vikt på lastbilens bakre-mest extrema, kommer det att orsaka den främre änden av lastbilen att stiga och ta bort vikt från framhjulen. Detta resulterar undantagslöst i understyrning, från en förlust av dragkraft på framhjulen. Kombinera denna förlust av dragkraft vid fronten med den extra dragkraft på baksidan och du har en lastbil som inte vill vända eller bromsa. Den stödjepunkt effekten orsakar också den bakre änden att sjunka ännu mer än det skulle med full fjädring komprimering, vilket kan sätta skumt farligt nära marken. Svanhals konfigurationer, å andra sidan, lägga all vikt över bakaxeln, vilket innebär den främre änden förlorar ingen nämnvärd dragkraft, och den bakre inte släppa så mycket.
Fylla Överväganden

Goosenecks Tipp är överlägsna stötfångaren drar i nästan alla avseenden, särskilt när det gäller att ladda växling. Dump trailerlaster kommer, genom naturen, röra sig med gravitationen. När stötfångare-pull hitchkrok sjunker, framsidan av trailern kommer också. Efter miles konstant väg vibration och agitation, kan gravitationen orsaka lasten att flytta framåt och lägga ännu mer vikt på dragkroken. Det kan vara någon big deal om du dragande sanden, men en hög med skiftande motorblock kan verkligen förstöra din dag.
Kostnad

stötfångare pull vagnar har en stor fördel jämfört Goosenecks, och det är kostnaden. Stötfångare pull vagnar finns överallt, vilket gör dem billiga att köpa nya och begagnade. Svanhals släp brukar kosta långt mer än den extra mängden metall kan föreslå, och de är svårare att komma med används. Svanhals missöden är de stora sidokostnad här, och de är typiskt mycket dyrare att installera än stötfångare missöden. Installationen kan vara särskilt dyrt för lastbilar som inte redan har en lämplig tvärbalk över axeln. I fall som detta, måste du ta bort sängen och svetsa en användbar tvärbalk i ramen undertill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116244.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.