Nackdelarna med vad bilar gör att Air

Bilar som drivs med bensin och diesel är en av de största bidragsgivarna till den globala uppvärmningen och producera ett antal föroreningar som är skadliga för människors hälsa. Även bilindustrin har vidtagit åtgärder för att utveckla renare motorer och bilar som drivs med alternativa bränslen, miljontals motorfordon fortsätter att pumpa ut giftiga ångor som är skadliga för både miljön och hälsan för dem som andas in dem Kolväten

Kolväteutsläppen produceras när bränsle molekyler i en bilmotor inte brinner ordentligt. De är ansvariga för stora mängder av marknära ozon som bildas då de reagerar med solljus och kväveoxid. Kolväten bidrar till låg-nivå smog i stadsområden och kan förvärra andningssvårigheter, orsaka irritation i ögonen och skada lungorna. Vissa kolväten som släpps ut av bilmotorer har också visat sig vara cancerframkallande. Addera Kolmonoxid

Kolmonoxid är färglös, luktfri, smaklös biprodukt av ofullständig förbränning som sker när en motor inte helt oxidera kol molekyler. Bilar svarar för merparten av kolmonoxid i luften i bebyggda stadsområden. Kolmonoxid hindrar blodet från att strömma runt i kroppen på rätt sätt och kan vara ett allvarligt hot mot någon som lider av hjärtsjukdom eller kärlkramp. Höga halter i luften kan framkalla illamående, kräkningar och huvudvärk.
Kväveoxid

Kväveoxid bildas i bilmotorer när kväve och syre reagerar på höga temperaturer och tryck. Liksom kolväten bidrar kväveoxid till bildningen av ozon och är en del av surt regn. Exponering för höga halter av kväveoxid kan orsaka negativa centrala nervsystemet, hjärt-och reproduktiva effekter hos människa och har visat sig påverka benmärgen och leverfunktionen djurförsök.
Koldioxid

Även den koldioxid som produceras av bilar inte har en direkt inverkan på människors hälsa, är det den enskilt största bidragsgivaren till den globala uppvärmningen. Motorfordon stod för 41,9 procent av alla koldioxidutsläpp i 2008 och även om ansträngningar har gjorts för att minska mängden som produceras av bilar, befolkningstillväxt och ökande välstånd i utvecklingsländerna kommer sannolikt att se hur många bilar som producerar utsläpp stiger.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116168.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.