Reese Broms Controller Kopplingsinstruktioner

Reese broms-styrenheter är installerade på lastbilar som dra släpvagnar. Vid körning med släpvagn kräver fordon och släp församling en längre bromssträcka. Bromsen controller berättar släpets bromsar då att aktivera och hur hårt tryck som behövs för släpet att sluta. De elektriska släpvagn raster har en tryckvakt som känner av när bromspedalen är nedtryckt. Tryckvakten fungerar tillsammans med bromsstyrningen att säkert stoppa vagnen. Båtar, husbilar och hästtransporter kan använda broms controllers samt. Saker du behöver
Brake controller fäste med skruvar
Märkpenna
Drill
1/8-tums borr
Skruvmejsel
plåtskruvar
Reese broms controller enhet News: Test ljus med sond
Maskeringstejp
20-amp auto-reset brytaren
12-gauge wire
ringkabelsko sladdkopplingsdonet
Kabelskalare /cutter
Wire VECKARE
eltejp
ringkabelsko anslutningar
Wire rumpa kontakter
Wire krankopplingar
4-tums buntband
Visa fler instruktioner
1

Undersök ditt fordon för att bestämma en lämplig plats för att montera enheten broms controller. Det måste installeras där du kan nå den lätt, så en fast yta under instrumentbrädan, på toppen av instrumentbrädan eller sitter vertikalt mot den. Dubbelkolla att se till att när du borrar hålen för montera skruvar att ingenting skadats innan du gör det.
2

Sätt upp fästanordningen mot den plats du har valt. Håll monteringskonsolen rak och placera markören i skruvhålen eller slitsarna på fästet för att markera på instrumentbrädan där hålen behöver borras. Borra 1/8-tums hål men strecket på markeringarna.
3

Placera fästet till instrumentbrädan, linje upp hål eller slitsar på fästet till de du har borrat . Sätt i de två självgängande skruvar i hålen. Dra dem med skruvmejseln för att fästa fästet. Ställ enheten bromskontroll på fästet. Rada upp skruvhålen på bromsen styrenhet med hålen på fästet. Sätt de återstående två självgängande skruvar genom hålen och dra åt dem med skruvmejsel för att säkra enheten på fästet.
4

in sonden av testet ljuset i stoppljus switch, vilket ligger framför av bromspedalen eller ovanpå bromspedalen armen. Den stoppljus switch kommer att knytas till ett elektriskt kontaktdon. Leta efter "kalla" anslutningen på brytaren, som inte kommer att ta bort test ljus när du trycker ned bromspedalen. Ta en liten bit maskeringstejp och linda den runt kabeln så att du kan hålla koll på det.
5

Koppla loss batterikablarna från sina terminaler. Hitta en plats att montera 20-amp auto-reset brytaren så nära batteriets pluspol som möjligt
6

Strip 1/2-tums utanför ändarna på en bit 12. - mätare tråd. Sätt i ena änden i tråden uttaget av en krimp typ ring anslutningskontakt. Placera kabelaggregat ringkopplingskretsen i gapet på en tråd VECKARE och applicera ett jämnt tryck för att krusa tråden till ringen kontakten. Linda trådänden där den ansluter till ringen och den återstående bara tråden med elektriska band. Upprepa processen för att krusa en ring kontakten på den andra änden av kabeln. Sätt en ring kontakten på batteriet sidan av brytaren. Placera den andra änden ringkopplingskretsen på batteriets pluspol.
7

Route en svart och en vit 12-gauge wire från bromsstyrenheten plats genom ett hål i instrumentbrädan och över till batteriet. Om det inte finns något hål för dig att använda, skapa ett genom att borra det. Skala kablar och skarvhylsor ring på ena ändarna av svarta och vita kabeln som ovan. Fäst ringen av den svarta kabeln till den extra sidan av brytaren. Sätt i den andra änden av den svarta kabeln i en butt-kontakt. Sätt i ena änden av den svarta batterikabeln som bifogas enheten broms kontroll i den andra änden av skarvförbindning och crimp anslutningar.
8

Anslut den vita ledningen ringen till den negativa batteripolen. Sätt i den andra änden av den vita kabeln till en butt-kontakt. Sätt i ena änden av bromsstyrenheten vita tråden i den andra änden av rumpan för att ansluta de två vita kablarna. Crimp anslutningar för att säkra dem.
9

Anslut ena änden av den röda stoppljus bromsstyrningsfunktionen tråden i tråden kranen. Sätt i ena änden av kabeln bifogas till den kalla sidan av stoppljus switch som du markerat med tejp i tråden kranen. Snap tråden kranen stängs för att tömma ledningarna och skarva ihop dem. Om du har en 1989-1991 Ford E och F serien van eller lastbil med låsningsfria bromsar, lokalisera halvmåneformade kontakten på blinkers sele på rattstången. Den kalltråd är den med en ljusgrön beläggning.
10

Splice bromsmanöverorganet blå bromsvajern till trailern bromsvajern genom att sätta in dem i tråden krankoppling.
11

Använd buntband av plast för att säkra alla lösa trådar till fordonet. Återanslut batterikablarna till deras terminaler.
12

Testa anslutningar. Ställ in utsignalen på bromsen styrenheten till minimum. Fäst den blå kabeln som leder från bromsstyrenheten på prov ljus. Håll den röda tråden i testet ljus till den positiva batteripolen. Glödlampan ska lysa upp och så småningom få ljusare och den röda utgången indikatorlampan på bromsen styrenheten lyser klart. Ställ Sync kontroll av bromsen styrenheten till max. Tryck på batteriets pluspol med den röda tråden och lampan skall lysa ljust.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116138.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.