1990 Mazda 626 Felsökning

Den 1990 Mazda 626, en medelstora sedan, finns i både manuella och automatiska stilar. Typiskt står den Mazda 626 samma problem som andra bilar, såsom en trasig växellåda eller en igensatt IAC-ventilen. Även om du kan enkelt utföra tune-up uppgifter såsom att hoppa batteriet eller byta olja, bör du inte försöka reparera intrikata bildelar såsom överföring. Alltid lämna dessa svåra uppgifter till en mekaniker. Saker du behöver
Fuel
tändstiftsnyckel
Oljefilternyckel
dräneringskärlet
Oil
Byglingskabel
nya tändstift
Motorkod läsare
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Ring din Mazda-återförsäljare för att avgöra om ditt fordon har en del som återkallades. I 1990 års Mazda 626 erinrade vissa bromssystem, dörrar, bränslesystem och hydraulik.
2

Fyll din bensintank med bränsle och stäng tanklocket.
3

Sätt in nyckeln i tändningslåset på din 626 och vrid den åt höger. Om bilen inte startar alls, är batteriet troligen dött. Hoppa det urladdade batteriet med hjälp av startkablar och en bil med ett fungerande batteri.
P Om bilen startar men motorn kommer inte antändas, ligger problemet sannolikt med starter. Om motorn tänds men spiltor eller fräser, ligger problemet sannolikt med din förgasare, bränsleinsprutning eller IAC-ventilen.
4

Utför en tune-up för 626 genom att byta olja och ersätta tändstift. Du kanske också vill byta IAC filter och bränslefilter. Byt oljan genom att ta bort filtret med en oljefilternyckel och tömma oljan i ett uppsamlingskärl. Avlägsna och byt tändstiften med en tändstiftsnyckel.
5

Töm och byt motorns kylvätska. Ställ en åderlåtning pan under kylaren och ta bort kylarlocket. Låt radiatorn rinna något och ta bort avtappningspluggen. Låt radiatorn att tömmas helt och ersätta avtappningspluggen. Fyll kylaren med ny kylvätska och byta kylarlocket.
6

Kör din hand längs ratten vanligt tills du känner den diagnostiska porten. Rikta läsaren motorkod med hålen i den diagnostiska porten och skjut in den diagnostiska porten. Skriv ner koden eller symbol på motorns kodläsare och jämför den med listan över signaler som medföljde motorkod läsare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116131.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.