Trepunktslyft specifikation

I 1891 skapade The William Deering företaget den första 6 hästkrafter (hk), fristående slåttermaskin. Detta var födelsen av traktorn. Men snarare än att bygga en separat maskin för varje odling jobb, blev traktorn kraften som drog en mängd jordbruksredskap. Traktorn tog i princip den plats där hästar och oxar. Om du vill ändra jordbruksredskap, var en speciell hake utvecklats. Historien om Trepunktslyft

trepunktslyft utvecklades först av Harry Ferguson 1920. År 1939 träffade Ferguson med Henry Ford och de två ingått ett partnerskap för att skapa den första traktorn med en trepunktslyft. År 1947 beslöt Ford att han inte längre behövde Ferguson och partnerskapet split. Ferguson gick på att grunda Ferguson Traktorer och stämde Ford för användning av hans problem. Ford bosatte rättegången för 9 miljoner dollar. År 1960 löpte Fergusons ursprungliga patent. Den Hitch blev allmän egendom och är en vanlig dragkrok för traktorer över hela världen.
Trepunktslyft Design

Fergusons ursprungliga designen inte bara gjort det lätt att fästa gård implementerar på traktorn, men också skapat tillräckligt kraft för att höja, sänka eller faktiskt trycka på gården verktyget i jorden. Detta var en viktig förbättring över att helt enkelt dra verktyget bakom traktorn. Det finns ett brett utbud av verktyg som jordfräsar och luftare som skulle förstöra vägar och enheter om de var ständigt dras. men de skulle vara värdelösa om de inte bita djupt i marken på ett fält. De två nedersta grenarna av trepunktslyft finns på hydrauliska hissar som höjer och sänker jordbruksredskap. Den översta punkten kan vara stabil eller kan ha en egen hydraulisk arm som styr djupet för markberedning och avverkning utrustning.
Trepunktslyft Avvikelser

betonar På en tre punktslyften förändring beroende på styrkan av traktorn. Varianserna indelas i fyra olika kategorier.
Kategori 0 Hitches

kategori 0 avser små traktorer under 20 hk. Stiften för både ovanifrån och från sidan armarna på en kategori 0 skumt måste vara 5/8 tum i diameter.
Kategori 1 Hitches

Kategori 1 traktorer använder 20 till 45 hk motorer. Kategori 1 missöden kräver en 3/4-tums diameter stift för den övre armen och 7/8-inch stift diameter för sidoarmarna.
Kategori 2 Hitches

traktorer som har 55-95 hk motorer anses kategori 2 traktorer. Kategori 2 traktorer behöver 1-tums diameter stift för den övre armen och en 1/8-tums stift diameter för underarmarna.
Kategori 3 Hitches

något över 100 hk anses vara en kategori 3 traktor. Dessa bör alltid ha en 1 1/4-tums stift i övre arm skumt och ett 7/16-inch stift diameter i sidoarmarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116130.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.