Hur tar jag bort sändningen på en Ford Focus?

Överföring på en Ford Focus ligger på samma plats är gemensam för de flesta automatiska växellådor, nära motorn. Det kan komma en tid när du behöver ta bort den för utbyte eller reparation. Detta förfarande är ganska dyrt om du tar Focus till en professionell mekaniker, men det kan göras hemma med rätt verktyg, tålamod och några fordonsindustrin kunskap. Saker du behöver
Wrench in
Tube skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Jack står
Crowbar
Ordet jack
Jack klämmor
Pan
Rag
växellådsdomkraft
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av Focus med domkraft och säkert stödja den på pallbockar. Koppla tillbaka oket och flytta drivaxeln framåt med din kofot. Skjut pannan direkt under den bakre delen av transmissionen och hålla en trasa på baksidan av sändningen för att förhindra läckage.
2

Koppla modulatorn vakuum linje och transmissionsolja påfyllningsröret. Ta bort klämman som håller hastighetsmätaren kabeln för överföring och skjut den genom brandväggen för att ta bort det. Koppla loss kablarna anslutna till transmissionen.
3

Ta din slang skiftnyckel och koppla bort kylaren linje från transmissionen. Koppla loss den bakre växellådsfästet och avgasröret från transmissionen. Använd din nyckel och socket set, ta bort bell bostäder och sedan ta bort kåpan över transmissionen och motorn.
4

Använd spärrfunktion set för att koppla bort bultarna momentomvandlare under bell bostäder. Ta din kofot och bända omvandlaren av så att du har lätt tillgång till bultarna runt omvandlaren.
5

Placera din växellådsdomkraft under överföringen oljetråget och höja den så att den stödjer överföring enligt ramen för Focus. Använd din Jack klämmor för att säkert fästa transmissionen till växellådsdomkraft. Använd din Hylsnyckelsats att koppla bort tvärbalken som stöder överföringen.
6

Rulla växellådsdomkraft långsamt mot baksidan av Focus, tillåta växellådan att sänka tillsammans med det. Kontrollera att transmissionen har gott om spelrum samtidigt sänka den och att ingenting är fortfarande fäst vid den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116114.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.