Lexus ES300 problem med styrningen

En Lexus ES300 är en medelstor lyx sedanmodell som kan uppleva problem med styrningen från tid till annan precis som alla andra bilar . En ägare måste vidta försiktighetsåtgärder för att underhålla och byta ut defekta delar av styrsystemet . Steering Wheel Freeplay

Ibland en ratt kan fastna eller bli svår att slå . Kontrollera Freeplay ratten genom att gunga ratten fram och tillbaka medan fordonet är i parken och hjulen är vända rakt fram . Den Freeplay bör inte överstiga 1,18 inches .
Steering Wheel Ansträngning


Om det är bindande i styrväxeln då det kommer att ta en ordentlig ansträngning för att vrida ratten . Kontrollera ansträngningen ratten genom att centrera hjulet och sedan ta bort dynan ratten. Starta motorn och sedan mäta ansträngningen i båda riktningarna . Dra muttern ratten till 26 foot-pounds , sedan ersätta dynan ratten .
Kontrollera excenterpumptest


vingpump ger hydraulvätskeflöde i servostyrningen . Använd en mikrometer och en kaliber mätare för att kontrollera att det finns tillräckligt med olja avslut i vingpumpen . Standarden clearance är 0,03 mm till 0,05 mm och den maximala clearance är 0,07 mm .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116096.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.