Hur laddar jag en 24V Från en 12V generator?

Medan de flesta fordon använder en 12 volt (12V) elsystem, många bussar (och vissa båtar) använder ett 24 volts system. Vissa 24v system använder faktiskt en serie länkade 12v eller 8v batterier. 24V system som använder 12V-batterier kan laddas med en 12v generator genom att helt enkelt vara inkopplad som alla andra 12V batteri. Om 24v systemet använder en verklig 24 volts batteri, kommer elen att behöva passera genom en spänningsomvandlare innan den går från 12 volt generatorn till batteriet. Saker du behöver
Vehicular 12v-24v omvandlare Review # 8 tråd med batteri kontakt
# 8 tråd med generator xonnector
Visa fler instruktioner
1

Köp en 12v till 24v omvandlare. Om systemet kommer att installeras inuti fordonet, få en som är utformad för att användas i ett fordon i rörelse så att den kan motstå stötar och andra rörelser på vägen. Några av dessa omvandlare har olika in-och utgångar (8V, 12V, 24V, etc), så köp en som uttryckligen godtar 12v som indata och kommer ut till 24V.
2

Lossa skruvarna på kopplingsplinten hos omvandlaren, är detta den punkt där de ingående och utgående ledningar ansluter till omvandlaren. Om omvandlaren har mer än en ingång och utgång, skruva bara dem som anger 12v ingång och 24V utgång.
3

Anslut utgången från omvandlaren till 24V batteri med standard terminal tråd. Omformarsidan ska lindas runt bulten vid utgången, sedan säkras genom att åter dra åt skruven. Batteriet slut bör anställa en standard 24v batteri kontakt.
4

Anslut ingång konverter till 12v generatorn. Generatorn änden av kabeln bör använda en vanlig generator anslutning. Omvandlaren änden ska lindas runt 12v input bulten, och skruvas fast.
5

Kontrollera om omvandlaren har omkopplare för olika typer av elektriska konverteringar. Om den gör det, ställa in växlar till 12V DC-ingång, och 24V DC-utgång.
6

Slå på motorn för att starta laddningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116074.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.