Felsökning av en Honda Accord Med en låg tomgång

Den första generationen Honda Accord introducerades 1976. Sedan dess har bilen utvecklats till en medelstor sedan. Webbplatser som Edmunds och MSN Auto Betygsätt Accord ha ett "gott anseende" för pålitlighet, ett starkt andrahandsvärde och en betoning på säkerhet. Om du äger en Honda Accord och du har problem med tomgång, bör några felsökningssteg hjälper dig att identifiera problemet. Instruktioner
1

Låt Accord stå över natten. Efter att ha suttit i minst åtta timmar, börjar han motorn och börja köra. Variera dina hastigheter. Observera vad som händer när du tar bort foten från gaspedalen. Om motorn går mycket grov vid lägre hastigheter men löper smidigt vid högre hastigheter, kanske din tändningen vara avstängd, eller du kanske har ett vakuum läcka, en felaktig tändning eller EGR-ventil, eller ett fel i din datoriserade motorstyrsystem. Om du inte får dessa resultat, gå vidare till nästa steg.
2

Fortsätt att köra i 15 till 20 minuter. Om du tar bort foten från gaspedalen och motorn går inte på tomgång smidigt och ständigt bås, kanske du har en smutsig insprutare eller en felaktig accelerator pump, power krets eller bränsletrycksregulator. Om du inte får dessa resultat, gå vidare till nästa steg.
3

Observera vad som händer efter körning i minst en timme. Om din tomgång inte faller ner när man bromsar, och du har svårt att sluta, är din tomgång för fort. En snabb tomgång kan bero på flera saker: en överhettad motor och felaktiga kylsystem, en dålig bränsletrycksregulator, fel timing set, startsvårigheter, en dålig generator, eller en felaktig tomgång styrenhet. Om du inte får dessa resultat, gå vidare till nästa steg.
4

Fortsätt köra din bil. Om du slutar kort och motorn börjar skaka och stall, kanske du har en allvarlig vakuum läcka, en trasig koppling i din motor, eller ett fel i det datoriserade motorns styrsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116069.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.