Hur man bygger en egen Glasfiber Car Body

Om du någonsin sett ett derby soap box, har du antagligen märkt en mängd olika material som används - trä, enkla metaller, och oftare, glasfiber. Medan trä och metall båda kräver en dragen design vara ordentligt sätta ihop, kräver glasfiber endast en form. Du kan bygga den här formen själv eller köpa en off av Internet. När du har mögel, kan du bygga din egen glasfiber kaross, en fullt kapabel att konkurrera i en tvål rutan derby. Saker du behöver
bil mögel
Bil tvål
Vatten
Bilvax
Rag
Pensel
Gel coat
Resin
härdare
spridare
Saber såg
Sandpapper
Visa fler instruktioner
1

Rengör smuts eller grime från din bil mögel med en kombination av bil tvål och vatten.
Sida 2

Använd en trasa för att gnugga bilvax på formen med en cirkelrörelse. Den bilvax är vad som kommer att hjälpa dig att ta bort glasfiber från formen, så det är bättre att använda minst två skikt.
3

Använd en pensel för att lägga på ett lager gelcoat på formen. Gel coat kommer i en mängd olika färger och hjälper till att skydda glasfiber från fukt.
4

Lay ark glasfiber ovanpå formen. Använd klämmor för att hålla glasfiber i formen. Helst vill du ha alla delar av formen täckt med mattor av glasfiber. Lämna en viss överlappning mellan de glasfibermattorna eftersom de kommer att krympa när du har tillämpat harts.
5

Blanda en härdare med harts enligt instruktionerna som följer med harts. Se till att du bär en respirator och arbeta i ett väl ventilerat utrymme, som rök från hartset kan vara skadligt för lungorna.
6

Lyft ett litet segment av glasfiber upp och tillämpa harts till formen under den med borsten. Gör detta för varje blad av glasfiber på din mögel.
7

Tryck arken tillbaka till formen, sedan tillämpa harts till toppen av glasfiber. Brush harts över mattor av glasfiber tills alla av de enskilda fibrerna har försvunnit och glasfiber har format.
8

Kör en spridare över toppen av glasfiber för att avlägsna eventuella luftbubblor. Medan små, kan luftbubblor skada integriteten av glasfiber, försvaga den. Låt glasfiber att bota.
9

Lägg på ytterligare ett lager av glasfiber ovanpå den första, och sedan upprepa steg sju och åtta. Återigen, låta glasfiber för att bota.
10

Skär bort överflödigt glasfiber med en tigersåg. Slipa vassa kanter med sandpapper.
11

Måla ytterligare ett lager av gelcoat ovanpå de härdade glasfiber. Oavsett färg på gelcoat du väljer, är det färgen din glasfiber kropp kommer att bli. Efter det första skiktet har satt (ca två eller tre timmar), måla på ett annat lager.
12

Avlägsna glasfiber karossen från formen. Det kan vara så enkelt som att dra kroppen bort av mögel, eller du kanske måste bryta isär formen och ta bort det bit för bit.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/116042.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.