Prestanda uppgraderingar för Chrysler Flathead 6 Motor

Chrysler Flathead sexcylindrig motor serien var en L-head motor som användes i Chrysler fordon 1953-1960, och senare används i applikationer såsom flygplatser bogserbåtar, bagagevagnar hantering och vissa typer av stora stationära dragande maskiner i den tidiga delen av 1970-talet. Den Chrysler Flathead var aldrig anses vara ett kraftpaket, men var en bra, pålitlig och lätt att underhålla motorn som har ett antal olika modeller, av vilka några användes för passagerarfordon och av vilka några användes för lastbilar. Det finns några prestanda uppgraderingar till Chrysler Flathead sexcylindriga motorer som kan göra dem ännu bättre. Härdade ventilsäten Hjälp med blyfri bensin

Tetraetylbly, eller blyvitt, som används för att sättas till bensin i syfte att minska temperaturer och smörj ventilsätena i cylinderhuvudet. Med tillkomsten av blyfri bensin, många motorer som inte har härdade ventilsäten småningom haft problem. Med din topplocket bort och härdade ventilsäten installerad i din Flathead sexcylindrig motor kan bidra till att förbättra prestanda samt livslängd med vanlig bensin. Genom att byta topplock

Öka kompressionsförhållande >

annan prestanda uppgradering som kan fyllas med topplocket ut är en liten ökning i kompressionsförhållande. Genom att forska utbytbarhet mellan olika år och modeller av Flathead sexcylindrig motor, kan du öka kompressionsförhållandet genom att sätta en senare modell topplock på en tidigare motorblock, och vice versa.

Bore ut motorn för max deplacement

Chrysler Flathead sexcylindrig motor erbjöds i ett antal olika förskjutningar, som sträcker sig från 230 cubic inches till 250,4 cubic inches och med så högt som 264,5 cubic inches av förskjutning. Mer displacement överföringar till högre hästkrafter, så genom att borra ut Chrysler Flathead till en av de högre förskjutningar kan du förbättra prestandan utan en märkbar förlust av hållbarhet hos motorn.
Installera en Screw-on typ Oil Filter

Installera en skruv på typ oljefilter monterad på motorblocket kan också förbättra prestandan. Många av Flathead motorerna hade antingen inget oljefilter alls eller en fjärrmonterad oljefilter som orsakade oljepumpen att arbeta alltför hårt. Byta denna inställning kan leda till bättre prestanda och längre livslängd av fordonets motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115912.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.