Hur fungerar en analog varvräknare Arbete ?

En varvräknare är en mätare för att ange rotationshastigheten hos en bils motor . Traditionella mekaniska takometrar hade en analog nål för att indikera motorns varvtal . Vissa moderna elektroniska instrument använder också en analog visare snarare än en digital display . Mekaniska instrument

Driften av en mekanisk varvräknare är liknande den i en mekanisk hastighetsmätare. En flexibel kabel med en roterande axel ansluter en rörlig del i motorn eller växellådan till mätaren . Inne i instrumentet , styr den roterande axeln positionen av en nål för att indikera motorns varvtal.
Driftprincip

Hjärtat i en mekanisk varvräknare är en virvelström sensor som innehåller en rörlig magnet driven av den roterande ingående axeln . Den snurrande magneten i sensorn ger en kraft på indikatorn nålen proportionell mot motorns varvtal, och en fjäder motverkar sensorn kraft .
Electronic Instruments

en elektronisk varvräknare använder en magnetisk pickup placerad nära en roterande del av motorn för att producera elektriska pulser vid en frekvens proportionell mot motorhastigheten . Kretsar i mätaren omvandlar pulsfrekvensen för visning av motorvarvtal använder en analog nål eller en digital avläsning .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115898.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.