Chevy 12-Bolt specifikation

Chevy, en uppdelning av General Motors införde 12-bult bakaxel församling 1965. Ett annat vanligt namn för denna församling är det 12-bult truck differential. Konstruktionen gav axelarrangemanget styrka och hållbarhet för att hantera de stora motorerna i Chevy bilar och lastbilar. Chevy 12-bult bakaxel församlingar hittades på de flesta Chevy och GM bilar eller lätta lastbilar. Församlingen var massproducerade till 1972. Pinion

Ett drev är ett redskap med små tänder som ingriper med ett större hjul eller rack. Drevet av 12-bult är 1 1/2 meter under mittlinjen hos kuggkransen. Resultatet är mindre förlust av hästkrafter och lägre temperaturer i kugghjulssmörjmedlet. Drevet axeln shimsas att få ordentlig pinion djup. Det är 1,625 inches i diameter.
Krondrevet

Ett ringkugghjul är ett cirkulärt kugghjul fäst vid differentialhuset. Ringen drevhållaren för Chevy 12-bult är 8,875 inches. Två interna caps håller selen på plats.
Diffbromsar

Diffbromsar fördela kraften till varje axel som behövs beroende på belastningen. De tillåter hjulen att snurra oberoende. De skillnader för personbilar med Chevy 12-bult montering är typ 2-serien. Kvoten för denna serie är 2.29:1 till 2.73:1. Högpresterande bilar har typ tre differentialer, vilket är ett förhållande av 3,8:1 till 3.73:1. Den typ 4-serien förhållandet är 3,9:1 upp till 6.14:1. Dessa förhållanden utgör ringen och drev godtagits av differential.
Gafflar

När korrekt monterad, drevet splines i ett ok som driver växeln. Gafflar kombinera med den bakre universalkopplingen av drivaxeln för att göra det möjligt för axeln att fungera korrekt. Den 12-bult använder minsta stilen kardanknut - 1310
Smörjmedel

Högkvalitativ olja bör användas i Chevy 12-bult.. Nivån och bostäder bör fyllas tillsammans med bakaxelaggregatet. Det rekommenderas att endast två liter olja plus eventuella tillsatser användas, eftersom det är lätt att överfylla.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115843.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.