Vad är en T-5 Transmission?

The Borg-Warner Tremec T-5 transmission är en femväxlad manuell växellåda som utformats för längsgående motor bilar. Sedan början av 1980-talet har det varit utrustade i AMC och Ford fordon. Det var ursprungligen designad av Borg-Warner, ett USA-baserat företag känt för tillverkning av bilkomponenter. Den tillverkas av Transmission Technologies Corp under Tremec varumärket. Historia

Den första T-5 transmission tillverkades 1983 och var utrustad i AMC Spirit - en subcompact bil, AMC Concord - en kompakt bil och AMC Eagle - en allt- Fyrhjulsdrift personbil. Senare under 1983, var den utrustad i högre specifikation och mer berömda Ford Mustang serien. Det är fortfarande används i nuvarande modeller av Ford Mustang. Den T-5 innehar rekordet för att vara den enda amerikanska överföringssystem som spänner över 20 år av produktion. Det finns för närvarande mer än 200 olika T-5 transmissionsaggregatet artikelnummer som finns på marknaden. Addera NWC T-5 Transmissioner
p Det finns två grundläggande typer av T- 5 transmission tillgängliga: World Class - WC - och icke-World Class - NWC. Under 1983 och 1984, utrustat Ford sin Mustang serie med NWC versionen av T-5 överföring i syfte att förbättra både prestanda och körsträcka. Denna NWC modell besitter en 2,95 först-drevuppsättning med första, andra och tredje växellägena ridande på en solid utgående axel. Räknaren växlar är inställd på att snurra raka cylindriskt glidlager med tryckbrickorna framför. Tredje, fjärde och femte växeln utnyttjade fasta brons synchronizers, medan den första och andra redskap som används fiber foder bundna till stålringar. Den NWC hade ett maximalt vridmoment på 265 foot-pounds.
WC T-5 Transmissioner

WC T-5 var överföringstyper infördes 1985 med en 3.35 första-gear set. Nållager installerades under varje växel för att minska luftmotståndet, och inte längre var de första, andra och tredje växellägena ridande på en solid utgående axel. Lägre disk redskap besatt koniska lager, och alla huvudaxellager använde fiber-fodrade stålringar för att öka området ringyta som tillät en smidigare övergång, medan den femte ringen förblev brons. Det maximala vridmomentet förblev dock densamma, vid 265 foot-pounds.
Bilar utrustade

T-5 transmissionssystem har installerats i ett antal fordon sedan de infördes 1982. Samt AMC Spirit, örn och Concord, och Ford Mustang serien, överföringen installerad i Ford Thunderbird Turbo Coupe, Ford Sierra RS Cosworth, Chevrolet Camaro, Jeep CJ-8 Scrambler, TVR Tamora och Pontiac Firebird.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115734.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.