Small-Block Chevy Induction Typer

Den små block Chevrolet motor är en term som vanligen används för att hänvisa till 350 Chevy motor, men det kan också användas för att hänvisa till den 8-cylindriga 305 motor som var en syster till 350 Chevy. Den lilla-blocket Chevy användes för att driva ett antal olika bilar och lätta lastbilar under nästan en 30-års period, och under denna tid fanns det ett antal olika induktion, eller bränsle luftintag, metoder som användes för att driva den lilla -blocket Chevrolet motor. Att veta vad induktion metoder fanns tillgängliga hjälper dig att göra det bästa valet när du bygger ett eget litet kvarter Chevy eller återställa en som du redan har. Två-FAT förgasare

två-fat förgasaren användes på vissa personbilar och en del av de 305 små block Chevy motorer. De två-FAT förgasare har två luft och bränsle passager intaget som föda alla 8 cylindrar i motorn. Detta är den minst populära och lägsta-drivna induktion ansökan om små block Chevy motor, och är en av de främsta anledningarna till att människor gör om eller på annat sätt ställa upp en liten-block motor --- att bli av med två-FAT förgasare . Även om inte ett dåligt val i förgasning och induktion, är det två-FAT förgasare inte klarar av det breda utbud av uteffekter av olika stilar av induktion inställning.
Four-FAT förgasare

fyra-FAT förgasare hade fyra luft och bränsle passager intag för att mata de 8 cylindrarna i motorn. De fyra-FAT förgasare är en av de vanligaste induktion metoder i små block Chevy motor, och det användes på personbilar, lätta lastbilar och van applikationer. Det gav ett utmärkt utbud av makt från start till full gas, och det är vanligt förekommande i bilar lager muskel som hade små block Chevy motor.
Exotiska induktion metoder

p Det finns ett antal exotiska induktion metoder som finns tillgängliga för små block Chevy. En tunnel bagge eliminerar luftfilter och insugningsrör och tvingar luft från huven rätt in i förgasaren. Stötluften induktion använder också luft tvingas genom passager i huven för att tvinga kall luft in i förgasaren utan inblandning av en traditionell luftfilteraggregatet. Crossover baggar och andra typer av inloppsrör kan användas med en fyra-FAT förgasare för att skapa andra kraftverk induktion metoder också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115638.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.