Holley 1904 förgasarfunktion specifikation

The Holley 1904 modellen förgasaren var avsedd för hög effekt prestanda och effektivitet. Holley beskrivs utformningen av förgasare som använder "effektivitet, pålitlighet och effektiv prestanda i en kompakt enhet med enastående enkelhet." På dess första utgåvan var 1904 förgasare används i International Harvester lastbilsmotor modellerna 220 SD, 240 SD, 282 BD, 269 BD och 282 BD. Förgasaren först tillverkades på 1950-talet. Specifikationer och komponenter

Holley modell 1904 var en enda pipa, downdraft förgasare enhet. Kraften anrikning komponenten används en helautomatisk och vakuum-manövrerat design, denna ökade prestanda effektivitet, särskilt för high-powered operation. Den 1904-modellen var gjord av två underenheter: en spjällhus, som var gjord av gjutjärn, och en gjuten huvuddel enhet. Spjällhuset Enheten ingår tomgång utmatningsportar, tomgång blandning skruvar justerande, en strypbricka och en distributör vakuumport, huvuddelen enheten innehöll en flottör och bränsle inloppsventil, luftintaget, flottörhuset, choke komponent, en venturi, accelererande pump, economizer membran, ett huvud väl ansluten till förvärmaren kroppen liksom spindelmontaget, huvud munstycke och pump avgivningsmunstycket. När den används med en automatisk växellåda, hade den sida av huvuddelen enheten en bifogad chef och stötdämpare montering.
Design Funktioner

bränsleinloppet var konstruerade för att släppa nedan bränslenivån. Detta bidrog till att hindra stänk och skumbildning, vilket resulterade i bättre prestanda och konstant bränsleflöde. Andra noterbara konstruktionsegenskaper var ett bränsle cirkulationssystem runt huvudsakliga väl och economizer kropp. Detta skapade en extra kylande effekt på bränslet. En hög-lift main väl också förbättrat förgasare drift under varm motor temperatur och minskade ytterligare risken för bränsle infiltration. En helt tät och balanserad design säkerställas att endast luftrenaren var öppen för luftventiler, vilket resulterade i ytterligare luftfiltrering och effektivisering av enheten. Modellen innehöll ett härdat skål glas bränsle som möjliggjorde enklare diagnos av bränsle och flottörhuset problem - vatten eller sediment i flottörhuset, och bränslenivå i förgasaren, blev synlig. Också, var förvärmaren avlägsnas utan demontering av hela enheten, vilket möjliggör enklare underhåll.
Operation

förgasaren kalibrerades att indirekt mäta blandningen operativsystem bränsle mängder. När en högpresterande blandningen önskas, var förvärmarens systemet utformat för att ge en fetare bränsleblandning. Denna konstruktion fungerade genom att justera mängden bränsle blandning vid motorns belastning ökar. Vid normala driftsförhållanden, hindrade grenrörsvakuumet makten ventilen från att öppnas genom att hålla förvärmaren membran och membranet våren mot strömmen ventilen. Men när motorbelastningen ökade minskade grenrörsvakuum. Den economizer membranet var avsedd att vara oförmögen att hålla tillbaka membranfjädern och makt ventil spänningen på egen hand. Detta resulterade i att makten ventilöppnings och tillät bränsleflödet att öka och stöter på flottörhuset och in till väl, vilket gör bränsleblandningen rikare för högre prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115626.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.