B-serien Kamaxel specifikation

Honda började tillverka sin B familj serie motorn på 1980-talet. Dessa hög prestanda, kan fyrcylindriga motorer producerar, direkt från fabrik, mellan 150 och 200 hästkrafter. Gataracers ser ofta efter sätt att öka denna produktion genom att ersätta motorernas kamaxlarna, som ansvarar för att öppna och stänga intaget och avgasventilerna. Byte av lager kamaxlarna med andra kan maximera produktionen. Villkor

kamaxeln är lätt en av de mest mystiska motorkomponenter, särskilt med tanke på specialiserad terminologi som används för att beskriva dess specifikationer. När vi diskuterar denna komponent, kan du höra eller läsa om ventillyft, som, med enkla ord, är avståndet att intaget eller avgasventilen öppnas.

Duration avser den tid, under lyftaren hissen, som ventilen är avstängd av sätet. Varaktighet mäts i vevaxelgrader. Större varaktighet värden är mer önskvärt för gataracers.

Överlappning avser den vinkel, mätt i vevaxelgrader, att både inloppsventilen och avgasventilen är öppna. Överlappning uppträder vid slutet av utblåsningsslaget och vid början av inloppsslaget. Ökade överlappningen ökar toppeffekt.
Stock Kamaxlar

standard kamaxlar i Hondas B serie motorer är utbytbara, och du kan byta dem från en motor till en annan med inga större problem. Undantag av den typ R kamaxlarna, kamaxlar dessa B-serien har alla 230 grader av intag varaktighet och mellan 10,6 och 10,7 mm i hissen. Dessa värden är nära dem som finns i racerbilar. De har 227 graders avgas duration och ca 9,4 mm i hissen.
Type R Kamaxlar

typen R Integra kamaxlar är mycket populärt för uppgraderingar. De har 240 graders intag varaktighet och 11,5 mm i hissen. Avgassidan har 235 graders duration och 10,5 mm lyft. Dessa kammar har 25 grader av överlappning.

Civic Type R kamaxlar är bara en touch större, med ett intag längd 243 grader och 28 grader av överlappning.

Dessa kamaxlar oftast kan tillåta motorn att producera åtta eller nio hästkrafter mer än lager B serie motorn kammar. För att undvika extra kostnader, vissa åkare väljer att endast använda en typ kamaxel R intag, vilket kan lägga sex eller sju hästkrafter över en vanlig insläppskam.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115536.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.