Acura MDX bränslebehov

Den Acura MDX är en exklusiv version av Hondas populära crossover utility vehicle. MDX erbjuder ett antal standardfunktioner som antingen frivilligt eller inte finns på Hondas billigare pilotmodeller. Toppen-hund, gör 300 hästkrafter motor MDX en pigg artist för dess 4.500 pund tjänstevikt. Bränsle krav är ganska standard över Hondas raden av fordon som till största delen ännu inte har anpassats för användning med full etanol. Octane

Honda rekommenderar minst 91-oktanig bränsle för MDX /Pilot men råder att 87 oktan är acceptabelt för kortvarig användning. Men gör inte bogsera något eller gå dragracing om du väljer att använda 87 oktan, Honda varnar för att höga kompressionen motorn i Acura MDX /Pilot kan börja knacka och pinga om det är ansträngd när du använder låg oktan gas <. br>
detergenttillsatsmedel

Honda rekommenderar att man använder en bensin med hög rengörande nivåer för att hålla bränslesystemet och motorn ren. Tvättmedel är precis vad de låter som: tvål-liknande tensider som håller partiklar fastnar på ytor som de berör. Detergenttillsatser kan öka livslängden på din bränslefilter, pump och spridare, samt hjälpa till att förebygga sotavlagringar på ventilerna.
Tillsatser

Använd inte någon bensin innehållande oktan-öka tillsatser bly eller MMT (Metylcyklopentadienylmangantrikarbonyl). Bly kommer att täppa dina katalysatorn. Det är osannolikt att du kommer att stöta på blyad bensin någonstans men en racerbana. MMT är en ledande alternativ som innehåller mangan, som EPA gång förklarats vara skadliga för system för utsläpp från fordon. Den federala regeringen vände beslutet år 1995, men Honda fortfarande rekommenderar att du inte använder någon bensin med en MMT additiv. Mangan exponering kan orsaka skador på lever och njurar samt symtom som liknar Parkinsons sjukdom, så det kan vara klokt att undvika MMT exponering även om det inte kommer att skada din bil.
Etanol och MBTE

den federala regeringen mandat att alla fordon som säljs i USA sedan 1988 vara förenliga med en 10 procent etanolinblandning. MDX /Pilot uppfyller detta krav, men kan inte köras på E85. Honda säger att dess crossover tål bränsle med högst 15 procent av metanol derivatet metyl-tertiär (MBTE), en syresätta används för att höja bränsle oktan. De flesta statliga myndigheter började fasa MBTE ur sina bränslen 1999 efter geologer upptäckte föroreningar från MBTE utsläpp från fordon hade leeched i grundvattnet nära en stad i södra Kalifornien, men många stater fortfarande använda en viss mängd av det. I vilket fall som helst, MBTE nivåer är typiskt under Hondas 15 procent tröskel, så bränsle som innehåller denna tillsats bör vara acceptabla för användning i din Acura MDX.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115487.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.