Hur att bogsera 4 hjuldrivna fordon

Vid vissa tillfällen är det nödvändigt att bogsera ett fordon. Även om processen är ganska enkelt, är det viktigt att känna till olika bogsering kraven för den specifika typ av fordon. Det finns en särskild process för att säkert dra en fyra-hjulsdrivna fordon. Individer kan behöva bogsera ett fordon bakom en husbil eller flytta lastbil att transportera fordonet till en annan plats. Att förstå hur man korrekt dra en fyra-hjulsdrivna fordon är viktigt så att processen med att koppla upp bilen och dra det går så snabbt, smidigt och säkert som möjligt. Saker du behöver
Bil bogsera dolly
Dragfordon med en dragkrok och boll
Bogsering lampor
Wrench
hylsnyckelsatser
flak trailer
hjulblock
Metall kedjor
Ratt klämma
Visa fler instruktioner
1

Skaffa ett dragfordon som har en dragkrok och boll. Det är viktigt att fastställa de särskilda bogsering krav och begränsningar för det specifika fordonet som ska bogseras. Sök på nätet för att ta reda på vad som krävs för ett visst varumärke och modell av fyra-wheel-drive fordon.
2

Anslut ett flak trailer till baksidan av dragfordonet om fyra hjul -drive fordonet måste bogseras på en plan yta. Den Autos hemsida förklarar att vissa fyra-hjulsdrivna fordon inte kan bogseras på två hjul utan att skada transmissionen. Placera ramperna trailer lastning och försiktigt köra fordonet på flak trailer.
3

Använd hjulblock och kedjor av metall för att säkra fyra-wheel-drive fordon på flak trailer. Det är också tillrådligt att engagera bilens nödbromsen medan det bogseras. Innan bogsering av fordonet, se till att trailern bromsljus fungerar korrekt.
4

Hyr en bil bogsera dolly från ett lokalt företag om fyra-wheel-drive fordon kan bogseras på två hjul. Vissa fyra-hjulsdrivna fordon kan bogseras med en dolly för korta sträckor. Anslut bogsera dolly till dragkulan skumt på dragfordonet. Den 4WD Online hemsida förklarar att de dolly kedjorna bör fästas vid ramen för dragfordonet för att säkra den. Köra fordonet på ramperna
5

Sänk ramperna i bogsera dolly och sedan . Ta reda på om de främre eller bakre hjulen skall anslutas till vagnen.
6

Säkra fordonet till dolly med kedjorna anslutna till dolly ramper. Fäst bogsering lampor till bilen och se till att de fungerar korrekt.
7

Placera en klämma ratt på ratten i bilen om den bogseras av bakhjulen. Den 4WD Online hemsida förklarar att rattlåset systemet är inte stark nog att hålla i ratten i den nödvändiga rakt-fram-läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115428.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.