'97 Saturn Twin Cam Specifikationer

Saturn Twin Cam är ett annat namn för ett fordon i Saturn S-serien linje som var utrustad med en dual-overhead-cam motor. Vissa S-serie modeller, däribland många som producerades 1997, använder endast en enkel överliggande kamaxel. Den 1997 Twin Cam var en del av den andra generationen av S-serien, som var den första modellen Saturnus byggdes i början av 1990. Body Style

Saturnus sålde 1997 Twin Cam som en tvådörrars coupe, fyra-dörrars sedan och kombi. Dessa bilar bär S-serien modellbeteckningar SC2, SL2 och SW2, respektive, medan enkel överliggande kamaxel (SOHC) modellerna använda namnen SC1, SL1 och SW1. Twin Cam har också en "Twin Cam" emblem på baksidan, nära Saturnus namn, vilket leder till Twin Cam smeknamn.

Alla tre 1997 Twin Cam bilar inkluderar främre skålade säten och ett baksäte. Men medan det sedan och vagnen kan ta fem passagerare, kan Coupe rymmer bara fyra. Varje Twin Cam använder också en främre motor /framhjulsdrift layout. Den sedan och kupper har en sluten baklucka och vagnen använder en bakre liftgate med en inbyggd tork. Addera Exterior

1997 Twin Cam tar på flera olika yttermått baserad på kroppen stil. Vagnen är 176,9 inches lång, är coupe 180,1 inches lång och sedan är 176,9 inches lång. Vagnen är 66,7 inches bred, samma som sedan, medan coupe är något bredare på 67,3 inches. Den coupe är också kortast vid 52,2 inches, jämfört med sedan-s 53,8-tums höjd och vagnens 54,5-tums höjd. Varje Twin Cam delar en 102,4-tums hjulbas med en 56,8-tums främre spår och en 56-tums spårvidd bak.
Twin Cam motor

Twin Cam använder samma dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) motor oavsett kaross. Det är en 1,9-liters, fyrcylindrig motor med en borrning och slaglängd på 3,23 inches med 3,54 inches. Twin Cam producerar upp till 124 hästkrafter vid 5600 rpm och 122 foot-pounds av vridmoment vid 4.800 rpm. Twin Cam motorn bränsleekonomi är 27 mpg i staden och 37 mpg på landsväg.
Mekaniska specifikationer

Twin Cam har ett sportchassi som matchar sin uppgraderade motorn. Upphängningen använder främre och bakre spiralfjädrar med bakre stöttor och en främre krängningshämmare, förutom främre stöttor. Twin Cam har skivbromsar fram och bak trumbromsar inrymda i 15-tums stål eller valfria lättmetallfälgar. Dessutom använder Twin Cam antingen en fyra-växlad automatisk växellåda eller en femväxlad manuell växellåda. Rostfritt avgassystem komponenter, en rack-and-pinion, hastighetsberoende styrsystem och en 12,8-liters bränsletank spetsa till Twin Cam viktiga funktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115406.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.