Horiba bromsdynamometer Funktioner

Enligt Link Engineering, är det en uppgift för bromsdynamometer att testa prestanda för bromsar på ett flygplan, bil eller lastbil genom att simulera hypotetiska prestanda situationer. En av Horiba Automotive Testing Systems specialiteter är bil forskning och diagnostik. Bolagets målsättning är att bidra till att identifiera problem, såsom bromssystem frågor, innan de resulterar i farliga haverier eller olyckor. Climatic Test

Denna komponent tester bromsar under olika väderförhållanden. Den innehåller en separat ventilationsaggregat för värme, kyla och befuktning, med en temperaturkontroll intervallet -15 till 50 grader Celsius, med ett luftflöde på 3.200 kubikmeter, med en felmarginal på plus eller minus 1 grad Celsius.

Avstånd Mätsystem

Denna komponent mäter tjockleken hos den roterande bromsskivan. Enligt Horiba webbplats, dessa kapacitet sensorer har en anpassning som ansluter med en automatiserad utvärdering enhet i datorn. Testet-stand automation registrerar då resultaten av denna del av din bromstest från utvärderingsenheten.
Thermographic System

dynamometer s thermographic system tar bilder av bromssystemet med en höghastighetskamera. Den visar maskinoperatören hur bromsarna ser ut och fungerar i ett antal simulerade väderförhållanden, såsom extremt varma dagar när bromsarna kommer i kontakt med mycket damm och vind.
Wet test

Horiba Dynamometer har en vatten-displayanordning. Denna del av systemet testar bromsen systemets prestanda i närvaro av fukt eller vatten, särskilt under regn händelser. En pipeline med en integrerad vattenfilter, ett gasreglage värde för manuella inställningar och en vatten-flödesmätare alla arbeta tillsammans för att föda två spraymunstycken. Sprutmunstyckena, i direkt kontakt med bromssystemet, utföra testet genom att simulera våta eller fuktiga förhållanden. Addera fläktsystemet

Enligt Horiba hemsida, fläkten Systemet är helt oberoende modul hos dynamometern. Även om det är en fristående del av maskinen, säger den webbplats som den bästa platsen för denna komponent är nära dynamometern. Fläkten Systemet kyler testet broms och avlägsnar det ackumulerade dammet från testet bromsen. En skyddande trådgaller och lätta filtret intag samla in nödvändig friskluft för testning utifrån. En kraftfull fläkt samlar luften och kanalsystemet i testmaskin sedan förser luften med dynamometern.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115280.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.