Typer av Linjärlager

Ett lager är en mekanisk anordning som minskar friktionen i en maskin. Detta inträffar när en komponent rör sig i en eller flera frihetsgrader. Vidare motstår den komponent rörelsen i alla andra frihetsgrader. Lager klassificeras utifrån deras rörelse, drift och ledning av den vikt de kan stödja. Glidlager

allmänt cylindrisk form, glidlager komma i raka och flänsade design. I jämförelse med rullager elementet, kostar glidlager mindre och har relativt lägre friktion. Två typer av glidlager omfattar bronslager och plastlager. Vid användning i applikationer med låg belastning, kan dessa självsmörjande lager gör ett helt friskt linjär rörelse.
Dovetail Slides

dovetail slide är oftast gjorda av gjutjärn . Det kan stödja höga belastningar och manövreras manuellt eller drivs. Den dovetail slide finns i grundläggande och hand hjulkonfigurationer. Dovetail diabilder kan stödja vibrationer och stötar. De kan användas i låg-profil styv montering, linjär positionering av utrustning, verktyg, automation utrustning och instrumentering. En grundläggande dovetail slide har sektioner som en sadel, bas, gib och gib skruvar justerande.
Rullningslager

rullningslager består av fyra komponenter: en inre lagerbana, en yttre lagerbana, ett rullande inslag och en bur. Varje komponent är utformad för att ge stöd, utrymme och vägledning till de rullande elementen. Kulor, rullar och koniska rullar är några element som finns i rullningslager. Metall-mot-metall kontakt är ett gemensamt drag hos rullningslager. På grund av sin metall-mot-metall-kontakt, har detta lager smärre vibrationsdämpning.
Kullager Slides

Kullager diabilder ger den lägsta friktionskoefficienten. Detta inträffar eftersom rullkropparna är separerade från varandra och behöver inte vända hörn, vilket är fallet för återcirkulation designer. Kulorna körs vid samma längd på två spår. Den anpassningsbara slide designen gör att bollen glider att anpassa sig till delaggregatet, alltså skära ner på design tid och tolerans uppbyggnad.
Korsade Roller Slides

Beskrivs som en sparsam typ av lager, kommer den korsade rullen glider i en mängd olika storlekar och former. Korsade rulle diabilder är idealiska för situationer där ett brett spann krävs mellan lagren. Eftersom lagren linjekontakten, kan de klara större laster jämfört med kullager diabilder. Korsade rulle diabilder används med många pick och moduler plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115274.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.