Hur man ändrar Gas Engine Över till Propan

Propan är bränsle som är billigare och säkrare för miljön än gas. Vissa företag som försöker slå "grön" använder propan för företagets fordon. Emellertid är denna metod mindre vanligt med personliga fordon. Detta betyder inte att du inte kan konvertera din bil till propan, men jobbet ska göras av en professionell om du inte är högt utbildade i bil reparation och underhåll. Saker du behöver
Slang
Propan
Ombyggnadssats
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Välj vilken konvertering du vill göra. En öppen slinga konvertering kommer inte att innehålla någon elektronik som gör att du kan övervaka gasolflaskan och prestanda propan i din bil. Ett slutet system kostar mer, men det kommer att innehålla mätare som kommer att visa mängden propan i din bil och hur många miles per gallon propan tillhandahåller.
2

Välj och köpa en konverteringssats som är lämplig för märke och modell av din bil. Rådgör med din bilens instruktionsbok för att bestämma märke och modell. Läs märkning av konverteringssats för att fastställa att det är rätt passform för märke och modell av din bil.
3

Montera en lämpligt dimensionerad propan tank i bakluckan på bilen. Om du äger en van eller lastbil, kan en korrekt dimensionerad propan tank monteras i stället för bensintank. Se din van eller lastbil bruksanvisning för avlägsnande av din bensintank och rätt storlek propan tank som kommer att behövas som en ersättare.
4

Byt gasledningarna som går från din bensintank till motorn i din bil till propan slangar. Kör dem längs samma linjer som gasledningarna som installerades. Sätt slangarna in i gas-anslutningar. Använd fästen levereras med konverteringssats för att fästa slangarna på plats. Dra åt skruvarna på fästena med en skruvmejsel för att dra åt fästena runt slangarna.
5

Justera kompressionsförhållande och cam timing för din motor. Se tillverkarens instruktioner för just din konverteringssats för korrekta inställningar. Rådgör med din bilens instruktionsbok för specifika justeringar instruktioner för märke och modell av din bil.
6

Installera ventilen nödstopp som medföljer konverteringssats. Installation av denna enhet kommer att stoppa propan från att nå din motor när bilen inte är igång eller om du är i en olycka. Rådgör med din konvertering kit på plats som denna omkopplare bör sitta i ditt propan bränslesystemet.
7

Testa bilen. Starta bilen med en full propan tank. Fordonet ska köras normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115035.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.