Cheetah Motorspecifikationer

Den första och enda off-road personbil lossna av en produktionslinje med namnet Lamborghini om det var 1977 Cheetah. Den Cheetah var en prototyp Jeep-stil fordon som ursprungligen var avsedd för militärt bruk. Även själva fordonet aldrig helt upp produktionen, var Cheetah iscensatt vara Lamborghinis första all-terrain fordon. Ungefär formad och liknar en Jeep-styled SUV, hade Cheetah en motor i det som aldrig blev återigen genomförts inom ett annat fordon som prototypen förliste under testningen av fordonet. Motorstorlek

Enligt LamboCars.com, var den stora 5,9-liters Cheetah motor kritiserade under första provning. Den Cheetah skröt bara en 183 hästkrafter. Placeringen av överdimensionerade motorn bidrog också till att minska överföringen av motorns energi till hästkrafter, eftersom hela motorn placerades i bakre delen av fordonet. Detta överdimensionerad-men-försvagad motorns placering kritiserades också för att orsaka total gånginstabilitet. Bland de olika ändringar som gjorts i motorn för att göra det
motorförändring

bidrar till militär användning, var Cheetah motor vattentät. Dock fick denna funktion aldrig chansen att vara noga strid-testade. Förutom den vattentät motor, radiatorsystemet också försedd med en infraröd system som upptäckt några läckor eller hinder. Denna design har bevisat sig vara användbar, eftersom det hjälpte föraren av fordonet att veta direkt om det sårbara kylsystemet hade lidit någon skada under användning av fordonet.
Transmission

Cheetah prototyp också utformad med en stor, underpowered 5,9-liters motor driver en treväxlad växellåda. Den tre-växlad automatlåda visat sig vara otillräckliga för att överföra motorns kraft i vridmoment, men på grund av den påkörning-orienterad motor placering. Denna design och minimala redskap differentialen inte tillåter motorn att driva transmissionen med en betydande mängd vridmoment, vilket gör Cheetah oförmögna att producera tillräckligt med ström vid låg-end Skuldsättningsgraden. Utan rätt mängd kraft som motorn och överförs av växellådan, misslyckades Cheetah sin kurs provning och modellen skickades tillbaka till Italien vid testets slut.
Engine Placement

Cheetah motorn var avsedd att vara ett bakre fäste. Denna bakre placering, tillsammans med den glasfiber kropp Cheetah fordonet, resulterade i vikt-balans av fordonet att inaktivera och motorn inte kunna ge tillräcklig effekt för att effektivt utföra fordonet och dess passagerare vid höga hastigheter.

Övriga specifikationer

Cheetah motorn hade en cylinderdiameter och slaglängd 101,6 90,9 mm med ett kompressionsförhållande på 8,4-till-1. Den max effekt det producerade var 183 hästkrafter vid 4000 rpm med ett maximalt vridmoment på 231,5 mul-pounds vid 3.500 rpm. Det var en vattenkyld motor som används 12 volts elsystem än radion som drog 24 volt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/115027.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.