Hur man bibehåller en Honda CRV

Underhålla Honda CRV är ett måste om du vill behålla din bil ser ut som nya och i bra form. Det är särskilt viktigt om du planerar att äga den för en stund. Enkla rutinkontroller och rengöring kommer att hålla den igång bra och förebygga eventuella problem innan de börjar. Många av underhållet kan göras själv med enkla verktyg och det kan spara dig pengar. Underhålla Honda väl kan också öka värdet på din bil. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Shop Vac
Bilvax Kratsning pads
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket i dina däck. Använd en enkel mätare däcktryck att göra detta genom att placera den över öppen ventil skaftet på varje däck. Kontrollera bilens rekommenderade lufttrycket på dekalen diagrammet i dörröppningen. Låga däck kan orsaka dra och slita ut trappstegen snabbare kontra helt luftade däck.
2

Utför regelbundna oljebyten varje 3000 miles eller så. Detta kommer att hålla motorn ren och går bra. Också kontrollera din oljenivån en gång i månaden genom att dra ut oljemätstickan, torka av den och sätta tillbaka den. Dra ut en andra gång för att kontrollera oljenivån.
3

Tune upp din Honda varje par år. Byt tändstift, slangar och bälten, även om de inte ser dåligt. Denna uppgift skulle kunna avvärja eventuella problem och läckor innan de har en chans att börja. Detta kommer att hålla din bil kör och i den bästa formen möjligt.
4

Kontrollera luftfiltret ofta. Ta ut den och håll den upp mot ljuset. Du bör kunna se ljus genom den. Om du inte kan, då det behöver bytas. Igensatt luftfilter kan orsaka din bil att köra dåligt och minska gas körsträcka.
5

Kontrollera dina bromsbelägg. Detta kan göras under däck rotationer eller förändringar. Om dynorna kör för tunn, kan de orsaka scoring i rotorerna, då de kommer att behöva bytas ut liksom. Rotorer kan vara dyra att ersätta.
6

Tvätta din Honda att ta bort smuts, olja och vägsalt, vilket kan orsaka korrosion och rost. Applicera ett lager vax med en mjuk polerrondell ett par gånger om året för att hindra färgen från blekning och skydd mot hårt väder. Dammsug insidan av bilen för att ta bort smuts och skräp och hålla den letar nytt. Detta kommer att hindra det från att få marken i sätena och mattor som orsakar fläckar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114970.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.